פאייה עוף וזעפרן

מתכון להכנת פאייה עוף וזעפרן באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

פאיה עוף וזעפרן צילום TEKA STUDIO
פאייה עוף וזעפרן צילום TEKA STUDIO

חומרים

3 כפות שמן זית

15 גרם שום קצוץ

8 חוטי זעפרן

מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

50 גרם רסק עגבניות

150 גרם עוף

40 גרם שעועית ירוקה

40 גרם שעועית לבנה

עבור האורז

200 גרם אורז עגול

1 ליטר מים

הוראות הכנה

מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים 2 כפות שמן.

כשהשמן חם, מוסיפים את העוף, וצולים עד להשחמה.

מוסיפים את שני סוגי השעועית ומערבבים.

ממתינים שלוש דקות, ואז מוסיפים כף שמן, שום קצוץ, פפריקה המתוקה ורסק עגבניות. מערבבים.

מוסיפים את המים ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

מחממים שליש כוס מים בכוס קטנה ומוסיפים למים את הזעפרן. מערבבים ומניחים בצד.

מוסיפים את האורז למחבת, יחד עם מי הזעפרן. מערבבים היטב.

מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה.