כך תתאימו יין לארוחה שלכם

מתכננים ארוחה עמוסת אורחים או ערב זוגי רומנטי עם ארוחת ערב ויין טוב? תתפלאו לגלות אך לפעמים היין יכול להיות תוספת נפלאה למנה ובמקרים אחרים לשבור את הטעמים המתוחכמים שיצרתםeatilogo

הכל תלוי בהתאמת זן הענבים הנכון, רמת היובש של היין ומאפיינים נוספים. ערכנו עבורכם מדריך קצר כיצד להתאים את סוג היין לכל חלק בארוחה.

מנות כבדות ומנות קלות

השלב הראשון בארוחה הוא חלוקה גסה של המנות שלכם לכבדות ולקלות. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא באמצעות רמת העייפות שאתם מגלים אחרי שסעדתם את לבכם במנות אלה. למשל, סלט עוף קליל ישאיר אותנו עירניים יותר מסטייק עסיסי עמוס ברוטב נכון? כעת, כלל הברזל שלנו הוא להתאים את סמיכות היין שלנו לרמת הכובד של האוכל. מנות קלילות, ללא הרבה תבלינים ישתלבו בצורה מושלמת עם יין שרדונה או גוורץ. לעומת זאת מנות כבדות יותר (במיוחד בשריות) ישתלבו עם יין אדום מסוג מרלו או קברנה סוביניון.

אל תביטו רק במנה – הציצו ברוטב

מן הסתם, כאשר ערכתם את הקניות היום לקראת הארוחה לא חשבתם רק על המנה הראשית עצמה, אלא גם על הרטבים שיוגשו ויהפכו אותה למושלמת. בחירת סוג היין תלויה במידה רבה ברוטב הנלווה למנה. למשל – למרות שנהוג להוסיף לדגים יינות לבנים לא תמיד מדובר בבחירה האידיאלית. כאשר מגישים רוטב מתובל היטב, המורכב מעגבניות, בצלים ושאר ירקות יכול להיות שהמנה תשתלב טוב יותר דווקא עם יין אדום. ככל שהרוטב כבד יותר, כפי שאתם כבר יודעים לאחר שקראתם את החלק הראשון של המאמר, כך גם היין צריך להיות עשיר וכבד יותר.

לעומת זאת, כאשר אנו מגישים מנות בהן הטעם השולט הוא גבינות, כמו ניוקי ברוטב שמנת, סלמון ברטבים לבנים או בטטות ברוטב עמוס חמאה, שום ושמנת – נעדיף לחבר את הטעמים עם יין לבן יבש. כעת, אנו בודקים את רמת המתיקות של הרוטב, משום שלא נרצה לשבור אותה עם יין חמצמץ מדי. אם הרטבים שלנו מכילים מעט מתיקות הנובעת מפירות וירקות עתירי סוכרים – נשלים את הטעם המתקתק עם יין חצי יבש.

יינות המשתלבים היטב עם הקינוח

חלק חשוב מאד שאסור לדלג עליו הוא הקינוח שלנו. לאחר ארוחה טובה מרבית האורחים מרגישים מלאים, אך רבים נוהגים לפי הכלל האורבני הידוע הגורס כי "יש קיבה נוספת לקינוחים". הם עומדים ליהנות מעוגה טובה, מוס שוקולד או קערת סלט תפוחים בדיוק כפי שנהנו משאר הארוחה. אם כך, מדוע לא לפתוח עוד בקבוק יין במיוחד עבור המאורע?

חיבור היין לקינוח תלוי אף הוא בטעמים היחודיים שיהיו למנות. עם מנות בהן משולבת כמות גדולה של שוקולד נמליץ על יין שיושן בחביות עץ אלון וספח אליו טעמים מתוקים המזכירים מעט את טעמם של פולי הקקאו. השילוב הזה לא פחות ממושלם.

קינוחים המבוססים על גבינות לעומת זאת, כמו עוגת גבינה עם פירורים או אף מגש גבינות מהודר נשדך עם יין לבן. ככל שהגבינות מתוקות יותר ועתירות סוכר כך נרצה להשלימן עם טעם המשלב איתם מעולה – יין חצי יבש.חלק מאוהבי היין, טוענים לעומת זאת כי אפשר בקינוח להשתעשע מעט ולבחור בטעמי יין מפתיעים, השוברים מעט את השגרה. למשל, נוכל להגיש יין מבעבע המתאים בדרך כלל למזג אוויר קייצי ולאוירה קלילה.

כוסות היין להגשה בארוחה

אם אתם מתכננים לשלב מספר סוגי מנות עם שילוב יינות מתוחכם חשוב להתאים את הכוסות על השולחן ליין. יינות לבנים מוגשים בדרך כלל בטמפרטורה קרירה, עליה נרצה לשמור גם כאשר שותים במהלך שיחה ארוכה. לכן, הם יוגשו בכוסות גבוהות יחסית שרגליהן מאפשרות אחיזה נוחה מבלי שכף היד תגע בגוף הכוס ותחמם את המשקה חלילה.

לעומת זאת, היינות הלבנים יוגשו בכוסות רחבות במרכזן וצרות בשפתן. מדוע? הארומות השונות משתחררות מהיין במהלך השתיה, לכן יש המנערים את היין מעט לפני הלגימה הראשונה. אך, לאורך הזמן בו אנו מחזיקים את הכוס ארומות אלה ממשיכות מעלה ומתאדות לאוויר. על מנת לשמור על טעמו של היין גם למשך הזמן בו ממשיכים להנות מכל טיפה של יין איכותי.

גזרו ושמרו לפעם הבאה בה תצטרכו לבחור את הבקבוק שישוב עמכם הביתה מבין שפע סוגי היין הממתינים לכם על מדפי החנויות