כוסמת עם ירקות

מתכון כוסמת עם ירקות באדיבות אליאב בצלאל, שף מרכז נורית- בית דיור יוקרתי לתשושי נפש

כוסמת עם ירקות באדיבות אליאב בצלאל שף מרכז נורית צילום אסף דיין
כוסמת עם ירקות באדיבות אליאב בצלאל שף מרכז נורית צילום אסף דיין

כוסמת, היא אחת מהגידולים המבויתים הראשונים בעולם, היא מזינה במיוחד ונחשבת למזון-על. למה מזון-על? מכיוון שהיא צמחית, דחוסה מבחינה תזונתית ויש לה השפעה משמעותית על הפונקציונליות של הגוף כאשר משלבים את צריכתה כחלק מתזונה בריאה. לכוסמת סגולות רפואיות רבות ולא בכדי, היא אחת מהמאכלים המומלצים על ידי תזונאים בתפריט בני הגיל השלישי: חיזוק והגמשת כלי הדם והורדת לחץ הדם. הכוסמת מכילה ביופלבנואיד בשם רוטין המחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום. הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמש למניעת לחץ דם גבוה.

בנוסף, הכוסמת מומלצת לחולי הסכרת מאחר שהכוסמת היא דלה בקלוריות ובשומן. הכוסמת מכילה גם תרכובות שמסייעות לחיזוק ציפוי קירות כלי הדם ולהפחתת היווצרותם של קרישי דם, ועל כן היא מסייעת במניעת הסיכון ללקות בשבץ והתקף לב בקרב חולי סוכרת בעלי לחץ דם גבוה.

מצרכים לכוסמת עם ירקות 15 מנות

130 גרם פלפל אדום

320 גרם זוקיני

185 גרם גזר

300 גרם בצל

400 גרם כוסמת

360 מ"ל מים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם פטרוזיליה

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה
חותכים לקוביות את כל הירקות

מטגנים בשמן קנולה רותח עד לריכוך

מוסיפים את הכוסמת וקולים מעט

מוסיפים את המים

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

מכסים ומבשלים על אש בינונית.

לאחר שהכוסמת התבשלה מוציאים מהסיר לקערת בחישה

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה

סוחטים את הלימון ומגישים