יום הפסטה הבינלאומי נחגג מדי שנה ברחבי העולם ב-25 באוקטובר, כמסורת שהחלה בשנת 1995 ברומא, בו השתתפתו כ-40 מומחים ויצרני פסטות מכל העולם, במטרה להעשיר את הידע בכל הנוגע לפסטה וסוגיה. מומחי המותג ברילה רכזו לרגל חודש הפסטה שבעה טיפים בנושא בישול נכון של פסטה.
פסטה מבשלים אך ורק בסיר גדול ועמוק.
הכמויות לבישול נכון של פסטה: יחס של ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם.
אל תשטפו את הפסטה.
להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה ולבשל אותה עם הרוטב. מומלץ להוריד את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה, להעביר אותה למסננת, לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.
בניגוד לדעה הרווחת – לא להוסיף שמן בבישול הפסטה, פעולה זו תמנע מהרוטב להידבק לפסטה.
לשדרוג המנה: אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמזן מגוררת.
7 טון פסטה בשנה
מנתוני המותג ברילה, עולה כי מתחילת מגפת הקורונה, חל גידול משמעותי בצריכת הפסטה בישראל, כאשר שוק זה מגלגל כ-608 מיליון שקלים נכון לשנת 2020 ומשפחה ישראלית ממוצעת צורכת כיום כ-7 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקים הצורכים כ-30 ק"ג פסטה בשנה.
מסקר שערך המותג ברילה בארץ עולה כי כי 94% מהצרכנים בישראל רוכשים פסטה: 44% אוכלים פסטה בין 2-3 בשבוע ו – 25% נוהגים לאכול פעם בשבוע . 71% מהנשאלים ענו כי אוכלים פסטה כארוחת צהריים לעומת 62% שאוכלים פסטה כארוחת ערב או אירוח.
בנושא רטבים לפסטה, הנחשב כמוצר משלים, נמצא כי 58% מבתי האב בישראל ציינו שהם קונים רטבים איטלקיים. למעלה ממחציתם משתמשים בתדירות של 2-3 בשבוע ועד פעם בשבוע: 34% משתמשים ברוטב איטלקי פעם בשבוע, 26% משתמשים פעם בשבועיים לשלושה, 21% נוהגים להשתמש בין 2-3 בשבוע.