מרק עגבניות שורשים וזעתר

על הסגולות הרפואיות של ירקות שורש, עגבניות וזעתר אין צורך להרחיב, השילוב בין המרכיבים יוצר טעמים ובריאות לעונה הקרה. שף גדי אולשנסקי מגיש מרק עגבניות שורשים וזעתר כחלק מתפריט החורף של מסעדת השף הגלילית סומאק (כשרה).

מרק עגבניות שורש וזעתר צילום מסעדת סומאק
מרק עגבניות שורשים וזעתר צילום מסעדת סומאק

מרכיבים

שני שורש סלרי

שני שורש פטרוזיליה

שלוש גזרים

שני תפוחי אדמה

בצל גדול

5 שיני שום

10 עגבניות בשלות קלופות

4 ענפי זעתר בר

2 ליטר ציר ירקות

פלפלים חריפים

אופן הכנה

חותכים את כל ירקות השורש לקוביות ומאדים את הכל בסיר שחומם מראש עם מעט שמן זית.

מוסיפים את העגבניות הקלופות ומייד לאחר מכן את ציר הירקות.

מבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי עד שהכל מתרכך.

מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס- על פי הטעם

מוסיפים את עלי הזעתר לעוד 10 דקות בישול

טוחנים את הכול עם מוט בלנדר

מגישים עם קרוטונים ועלי זעתר לקישוט