פסטיבל טעמים יוצא לדרך בפעם השמינית ברציפות אך הפעם, לראשונה, הוא מלווה באירועים חינמיים שהופכים את עשרת ימי הפסטיבל המסורתיים לחודש מלא בטעמים ומטעמים
חודש הפסטיבל יחל בתאריך ה-13 לינואר 2012 ויגיעו אל שיאו בעשרה ימים מיוחדים בהם יוצעו במיטב המסעדות בגליל ובעמקים ארוחות גורמה במחירים מיוחדים. הפסטיבל יציע לקהל המבקרים אטרקציות משולבות בארוחות גורמה במחיר 79 – 109 שקל וארוחות בראנץ' במחיר 39 – 49 שקל במיטב המסעדות בעמקים.
ארוחות הגורמה כוללות מנת פתיחה + מנה עיקרית + מנת קינוח + כוס יין של יקבי כרמל כל זאת רק במחיר הנע בין 79 ל- 109 שקל לאדם. בין המסעדות המשתתפות באירוע נמצאות אדלה, אוקטגון, בלה, BBB בורגוס בר, ברברוסה, דג דגן, חוות התבלינים בגלבוע, ללה, פרנג'ליקו, קימל בגלבוע, רוסו, שלו ביער, שן-די, תיאודור ותשרין.
ארוחות בוקר ובראנץ' יוצעו לקהל המבקרים בימי הפסטיבל במחיר אטרקטיבי שנע בין 39- 49 שקל במסעדות ובבתי הקפה : אדמ'ס, זהר בדשא, מנדרין וקפה קפה יפעת.
אירועי הפרומו הפתוחים לציבור הרחב – בחינם:
הבתים פתוחים והשפים מבשלים – במהלך החודש הקודם לעשרת ימי ארוחות הפסטיבל, יפתחו תושבי העמק את בתיהם ביישובים השונים לארוחות בארנץ' ומכירת מטעמי שף זאת לצד תצוגה ומכירה של תוצרי אומני העמק ותוצרת חקלאית טרייה היישר מהשדה. חוויה תרבותית וקולינארית יוצאת דופן מעבר לדלת. פתוח לקהל הרחב. החל מתאריך ה13/01/12 – במושב היוגב – בימי שישי (13,20,27.1) השף המארח – דורון בראון ומכירת תוצרת חקלאית טרייה ומיוחדת במשק כרמל השכן, במושבה יקנעם בימי שבת (14-21-28.1) יפתחו את הבתים בשפע טעמים, אומנים, יוצרים ותוצרת חקלאית , לצד סיורים, תצוגת טרקטורים (אספנות), נגני רחוב, אוכל טוב ופעילות לכל המשפחה.
סדנאות שף בקניון חוצות אלונים – הרצאות על סודות המטבח והבישול שיתקיימו במשך שלושה ימים רצופים, עם מיטב השפים המשתתפים בפסטיבל . במהלך הסדנאות יחלקו השפים עם הקהל מסודות המטבח שלהם, יעניקו "טיפים" והמלצות לתיבול ובישול מוצלחים, יספרו סיפורים פיקנטיים משנות עבודתם במטבח בארץ ובעולם ויבשלו עם הקהל לא מעט הפתעות וטעימות התאריכים: 17-19 בינואר, 2012
מיקום: קניון חוצות אלונים שעות / 18:00 / 11:00 :19:00
שף העמק – בפעם הראשונה בצפון העמק וסביבתו מכתירים את השף של העמקים. בתחרות יוצאת דופן, בחסות חברת "ארקוסטיל" בחוות התבלינים בבית לחם הגלילית אל מול נופי שדות התבלינים הפרוסים יתחרו מיטב בשלני העמק וסביבתו על התואר הנכסף. קהל התחרות יוזמן לחוות דעה על מנותיהם של המתחרים ואף להשפיע באופן ישיר על הבחירה. השף שאול בן אדרת (מסעדת קימל בגלבוע), מישי בלוג הקונדיטור והשוקוליטייר, רביב שוורץ (מנהל בית הספר לקולינריה דן כרמל) ומשתתפי תוכנית "מאסטר שף" יהיו שם כדי לקבוע היסטוריה קולינרית. המשתתפים והזוכים ייהנו ממתנות יוקרתיות למטבח מתנת חברת "ארקוסטיל" (נותני החסות בתחרות) תאריך: 30/01/12 מיקום: חוות התבלינים בבית לחם הגלילית.
אתר האינטרנט: www.Teamim-baamakim.co.il
{loadposition google02}