מתכון להכנת טליאטלה ברוטב בטטה ושמנת באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים להכנת הרוטב
2 בטטות בינוניות
350 גרם שמנת
1 כף רוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור טחון
רכיבים להכנת הטליאטלה
500 גרם טליאטלה
1 בוראטה
גבינת פרמזן
1 לימון
פלפל שחור
בזיליקום טרי
הכנה
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים את במים עם מלח במשך 20 דקות.
במקביל, מרתיחים מים בסיר נוסף ומבשלים את הפסטה עם מלח כ-2 דקות פחות ממה שמציינים ההוראות שעל האריזה.
מסננים, מניחים את הפסטה בצד להתקרר ומוסיפים מעט שמן זית על מנת למנוע הידבקות.
מסירים את הבטטה מהאש, מסננים ומכניסים את הקוביות המבושלות למעבד מזון יחד עם השמנת, רוטב העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהרוטב הופך לקרם אחיד, מערבבים עם הפסטה ומחזירים לאש ל-2 דקות נוספות של בישול הפסטה ברוטב על מנת שהרוטב יסמיך והפסטה תספוג את הטעם.
מגישים עם בוראטה, גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון, פלפל שחור גרוס טרי ומקשטים בכמה עלי בזיליקום טריים.