המומחים של Beko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון להכנת טראפל שוקולד כשר לפסח – מנת קינוח טעימה וכשרה לפסח (לאוכלי קטניות).
מצרכים
200 גרם שקדים קצוצים
15 תמרים גדולים
30 גרם קמח מצה או פירורי מצה
20 גרם אבקת קקאו
1 כפית גרידת תפוז וליים
100 גרם שוקולד מריר
10 גרם ממרח אגוזי לוז
קורט מלח ים
אופן ההכנה
מוסיפים שקדים קצוצים, שיבולת שועל, אבקת קקאו ומלח, לקערה ומתחילים לפורר את המרכיבים.
מסירים את הגלעינים מהתמרים ומשרים אותם במים חמימים למשך 10 דקות.
מוסיפים לקערה את התמרים, ממרח אגוזי הלוז וגרידת התפוז/לימון.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל הרצוי ומניחים על נייר הפרגמנט.
ממיסים את השוקולד על בן-מארי.
טובלים את הכדורים בשוקולד, ואז מגלגלים אותם בשקדים מרוסקים.