צ'יפס בטטה בתנור

המומחים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון להכנת צ'יפס בטטה בתנור לקראת יום העצמאות

ציפס בטטה אפוי צילום יחצ Beko
ציפס בטטה אפוי צילום יחצ Beko

רכיבים

2 בטטות גדולות נקיות עם הקליפה

2-3 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה לתיבול

מלח ופלפל לתיבול, לפי הטעם

אופן הכנה

נחמם תנור ל-220 מעלות.

נפרוס את הבטטות לרצועות דקות.

נכניס את הרצועות לשקית ניילון ונוסיף את שמן הזית והתבלינים.

ננער את השקית היטב עד שהבטטות מכוסות מכל הכיוונים בתערובת התיבול.

נעביר את תכולת השקית לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור ל-20-25 דקות, במהלך האפיה יש לסובב את המגש ולהפוך את רצועות הבטטה עד לקבלת צבע זהוב ומרקם פריך כשל צ'יפס.

נגיש חם ליד מטבלים כמו מיונז, ברביקיו, קטשופ, אלף האיים או כל מטבל אחר שאוהבים.