יין לבן וגבינות הולכים מצוין ביחד. לקראת שבועות יוצאים היקבים עם יינות לבנים שיתאימו מצוין ליד הגבינות והפשטידות
יקב בזלת הגולן – יין לבן- זן שרדונה 2010
לקראת שבועות 2012 מציג היקב את שרדונה 2010, ענבי השרדונה נבצרים בצפון הגולן בגובה של 970 מ' בכרם ייחודי ונדיר באיכותו בצפון רמת הגולן. היין מיושן במשך שמונה חודשים ונושא את לוגו היקב בצבע כסף. היין בצבע צהוב –זהבהב ריחו אלגנטי ומורכב ובעל טעמים פירותיים, חומציות טבעית ומענגת. ליין גוף מלא וסיומת ארוכה ועגולה.
היקב הוקם בשנת 1998 במושבה קדמת צבי שברמת הגולן. יואב לוי יינן היקב ואחד מבעליו בנוסף לאנשי העסקים גבי מגנזי ויוסי בן ישי. יואב לוי היה סטודנט בקורס הראשון ("מתמחה בייצור יין" Cellar Master) בתל חי.
כל כרמי היקב ממוקמים ברמת הגולן, חציהם באזור קדמת צבי כ- 500 מטרים מעל גובה פני הים. חציהם האחר בצפון רמת הגולן בגובה של 900 מטר. באזור זה גדלים ענבים באיכות הגבוהה ביותר של היקב.
יקב בזלת הגולן מתמחה בעשיית יינות זניים: קברנה סוביניון, מרלו ושרדונה.
מחיר מומלץ לצרכן: 120 שקל
שיווק :בזלת הגולן 04-6965010
ניתן להשיג במרכז המבקרים של בזלת בגולן בקידמת צבי ובצומת וואסט .
צילום: יחסי ציבור
יקב פסגות – פסגות שרדונה 2011
פסגות שרדונה 2011 יוצר מענבי שרדונה אשר נבצרו ב- 2 כרמים באזור הרי ירושלים: כרם היקב הנמצא בפסגות בגובה 900 מטר מעל פני הים, וכרם קידה באזור בנימין הנמצא בגובה של 800 מ' מעל פני הים. המיקום של הכרמים מאפשר שמירה על לחות גבוהה וטמפרטורות נמוכות גם בימים חמים במיוחד.
הגפנים נטועות בתוך סלע גיר, עובדה המאפשרת לשורשי הגפן להביא לידי ביטוי את המינרלים ומרכיבי הקרקע הייחודיים של האזור.
התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ויושן על השמרים – SUR-LIE , במשך 8 חודשים.
היין מתאפיין בארומות מרעננות במיוחד ועשיר בטעמי אגס, תפוח ירוק ופירות טרופיים באיזון עדין.
היין קל ונעים לשתיה, מתאים במיוחד למאכלי דגים על האש, דגים מעושנים , פסטה עם ירקות, קישים למיניהם וגבינות.
בלילות הקיץ החמים השרדונה יתלווה היטב עם ארוחת גבינות , אבטיח ומלון
המלצה מטעם היקב : מאחר שהיין יושן בחביות חדשות ממליצים לתת ליין חידרור בדקנטר או 5 דקות שהייה בכוס טרם שתייתו.
נתונים אנליטיים:
אלכוהול – 12.9 אחוז
PH – 3.45
מחיר מומלץ לצרכן – 70 שקל
יקב פסגות ממוקם בצפון הרי ירושלים, אזור זה היה משופע בכרמים וביקבים בעת העתיקה, ששרידיהם קיימים עד היום. מרתף החביות של היקב נמצא במערה עתיקה שהתגלתה במהלך הקמת היקב. תנאי הלחות הטבעיים והטמפרטורה הקבועה מסייעים בתהליך היישון האיכותי של יינות היקב.
ניתן גם לבקר באתר היקב : WWW.PSAGOTWINES.COM
צילום: איל קרן
יקב אור הגנוז – אבטליון 2011 יין לבן חצי יבש
יין זה הינו יין אשר מורכב מממסך(בלנד) של ענבי שרדונה וסוביניון בלאן. מקור הענבים מהגליל העליון, מכרם עמוקה חלקת אבטליון. החלקה מתפרשת על 12 דונם בלבד בגובה של 830 מטרים מעל פני הים, הרכב הקרקע אדמת בזלת כבדה. המדרון עליו יושבת החלקה הוא בעל מפנה מערבי ובעל שיפוע בינוני.
זנים: שרדונה וסוביניון בלאן
מתיקות : חצי יבש
בציר: 2011
כוהל: 12 אחוז
כשר: כן
פקק: שעם
קלוריות: 89 קק"ל ל-100 מ"ל
בריקס: 23.5
חומצה (g/l): 7.6
pH: 3.3
משקל סגולי: 0.998
טמפ' תסיסה: 12.5 מעלות צלזיוס, 11.5 מעלות צלזיוס
זמן תסיסה: 29 ימים
מחיר מומלץ לצרכן: 60 שקל
שיווק והפצה: " אשכול"- מוקי וינשטוק – ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות
יקב אור הגנוז, הינו יקב בוטיק אשר הוקם בשנת 2005 בלב אזור היין, למרגלות הר מירון. היקב מנוהל על ידי הישוב החרדי-שיתופי אור הגנוז, המנהל את אורח חייו על פי הרעיון שיתופי-קיבוצי שמעודד אורח חיים של עבודה לצד לימוד פנימיות התורה. כל עובדי היקב הם תושבי היישוב.
צילום: יחסי ציבור
יקב תבור – סוביניון בלאן גיר 2011 מסדרת אדמה
אחד מהיינות המובילים של יקב תבור מזה כמה שנים. סוביניון בלאן הוא זן ענבים מתאים לאקלים ולאופי הישראלי. קשת ניחוחות רעננה שנעה מפירות הדר כגון אשכולית ולימון ועד לפירות טרופיים כגון גויאבה פסיפלורה, לצד גוף קליל ופריך, הופכים אותו ליין
אידיאלי לשתיה בימי קיץ חמים. ליין טעמים מורכבים, הוא נקי ורענן ומשאיר סיומת נעימה בחיך. היין נעשה ללא מגע חבית על מנת להביא את טעמי הכרם לבקבוק.
בציר 2011 התאפיין באקלים קריר ומתון יחסית אשר התבטא בהבשלה איטית ומדורגת של ענבי היין והדגשת הטעמים וארומות האופייניים לזן זה.
מחיר מומלץ לצרכן: 59 שקל
יקב תבור – שרדונה 2011 מסדרת הר
ענבי השרדונה, הגדלים באדמות הפוריות של כפר תבור, מעניקים ליין שילוב עשיר של פירות אקזוטיים ,משמש ותאנה. התוצאה היא יין זהוב, קליל, פירותי, טרי וערב לחך. בציר 2011 התאפיין באקלים קריר ומתון יחסית אשר התבטא בהבשלה איטית ומדורגת של ענבי היין והדגשת הטעמים והארומות האופייניים לזן זה.
השרדונה מסדרת הר הוא יין פירותי ורענן שאינו עובר תהליך התיישנות בחביות עץ.
מחיר מומלץ לצרכן: 45 שקל
יקב תבור הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות כורמים מכפר תבור ובבעלותו כרמי ענבים באזור כפר תבור, הגליל העליון ורמת הגולן. היקב שוכן בכפר תבור ומייצר מיליון בקבוקים בשנה בארבע סדרות ברמות מחיר שונות. בשנת 2010 הרחיב היקב את קטגוריית היינות המבעבעים שלו וגם סדרת יינות חדשה המיועדת למסעדות בלבד. יינן היקב הוא אריה נשר והוא מהייננים המוערכים בתעשיית היין הישראלית.
צילום: יחסי ציבור
יקבי כרמל – כרמל אזורית שרדונה גליל עליון 2011
יקבי כרמל משיקים את כרמל אזורית שרדונה גליל עליון 2011. היין הופק מענבי שרדונה מהגליל העליון, אזור גבוה וקר, שנבצרו בבציר לילי. היין הופק בטכניקה מיוחדת כדי ליצור יין אלגנטי ומיוחד לסדרה האזורית. שילוב של בציר מוקדם, חמיצות מרעננת ושימוש מושכל בעץ (חביות לא חדשות), יצרו שרדונה אלגנטי, 'רחב' ומורכב, ששומר (למרות העץ) על פירותיות נעימה.
היין
כרמל אזורית שרדונה גליל עליון 2011 הינו יין לבן יבש. הענבים נבצרו בבציר מוקדם יחסית, במיוחד של חלק קטן מהכרמים, מרכיב שתרם לחמיצות ולניחוחות של אננס ביין.
לאחר סחיטה עדינה תסס מקצת התירוש במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה והשאר בחביות עץ אלון צרפתיות לא חדשות, בהן המשיך והתבגר במשך שישה חודשים על משקעיו (Sur Lies). חלק מהיין עבר תסיסה מאלולקטית. היין בעל גוף בינוני עד מלא ומתאפיין בבשומות של תפוח עץ ירוק, ליים, שקדים קלויים ומינרלים. הסיומת ארוכה ומאוזנת.
אזור הגידול
הכרמים, בגליל העליון, נטועים בגבהים שבין 400 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
התאמה לאוכל
התאמה לאוכל: היין ילווה היטב מנות כגון, פסטה ברוטב פסטו, דגים צלויים בגריל ואספרגוס קלוי.
יינן ראשי: ליאור לקסר
מחיר מומלץ לצרכן: 55 שקל
את היין ניתן להשיג בחנויות היין, המסעדות, בבתי המלון המובחרים וברשתות השיווק.
יקבי כרמל נוסדו בשנת 1882 ביוזמתו ובתמיכתו של הברון אדמונד דה רוטשילד בעליו של יקב שאטו לאפיט המפורסם בבורדו. ברשות החברה שני היקבים הפעילים הגדולים והוותיקים בארץ, בזכרון יעקב ובראשון לציון ובנוסף שני יקבים חדשים, יקב קאיומי ברמת דלתון שבגליל העליון ויקב יתיר בתל ערד.
{loadposition google02}