פילה לברק בממרח לימון עם ירקות

חברת משני מגישה לרגל ראש השנה וחגי תשרי מתכון להכנת פילה לברק בממרח לימון עם ירקות. ממרח הלימון של משני עשוי מלימונים טריים ומעניק לדג טעם וארומה. המתכון קל להכנה, מתאים למנה ראשונה או עיקרית בארוחת החג, להנאת כל המשפחה.

פילה לברק בממרח לימון עם ירקות של משני צילום הדס ניצן
פילה לברק בממרח לימון עם ירקות של משני צילום הדס ניצן

מצרכים (לכ-4 מנות)

2 יחידות דג לברק מפולט ונקי מאידרות

רבע ממרח לימון של משני (אריזת 300 גרם)

4 תפו״א בינוניים
1 חבילה פלפלים קטנים (טינקרבל)
חצי ראש ברוקולי
2 כפות שמן זית לתיבול
רבע כפית מלח ופלפל

אופן ההכנה

חוצים כל פילה דג לחצי, מורחים ממרח לימון של משני ומשהים למשך 20 דקות לפחות.

מחממים תנור לחום גבוה (כ-250 מעלות).

מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה בשלמותם, מקלפים ופורסים לפרוסות. חותכים את הברוקולי לתפרחות.

מתבלים את תפו״א, הברוקולי והפלפלים בשמן זית, מלח ופלפל.

צולים בתנור את תפו״א והברוקולי עד השחמה.

צולים את הדג והפלפלים כ-7 דקות.

מסדרים על צלחת הגשה את הדג והירקות ומגישים בתוספת תלוליות ממרח לימון על הצלחת.