השף דיויד פרנקל זכה בתחרות גמר "גביע הבישול" של סאן פלגרינו בישראל

גמר תחרות גביע הבישול של סן פלגרינו התקיים במלון הרודס בתל אביב, במסגרתו נבחר השף הצעיר דיויד פרנקל מבין 4 השפים שהגיעו לגמרsan11512b

בתחרות הגמר, התחרו 4 שפים צעירים מובילים:

השף דודי בוקוביץ' ממסעדת נובה ג'ויה עם המנה רביולי פתוח של לוקוס וקרם אספרגוס לבן בליווי רוטב ראש לוקוס, שומר ולמברוסקו לבן

השף אור שפירא ממסעדת בייקרי 29 עם המנה מהים לצלחת – מוסר ים בשלוש צורות הכנה על קרם אבוקדו בניחוח ים

השף חביב משה ממסעדת מסה עם המנה שוק אווז צלוי קרם תפוחים וג'ינג', רוטב יין והדרים

והשף דיויד פרנקל ממסעדת פרונטו עם המנה חזה ברווז צלוי – ירקות גינה עם קפלטי קונפי שוק ואניס לצד פופקורן קינואה

את התחרות הובילו ארבעה שופטים מצמרת השפים ומבקרי המזון בישראל: השף שלום קדוש – השף הראשי של רשת מלונות פתאל, מבקרת המזון והשפית הידועה הילה אלפרט, השף גולן ישראלי ממלון "הרודס" ת"א, השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס והשף האיטלקי DAVID SCABIN , ממסעדת COMBALZERO  עם שני כוכבי מישלן ודירוג 28 ב- 50 BEST.

רפי יער, מנהל השיווק של סאן פלגרינו ואקווה פאנה, אמר: "בשנים האחרונות מדינת ישראל הפכה למעצמה קולינארית גדולה ולמעצמת יין מכובדת ומוכרת בעלת פרסים והכרה בין לאומית. תחרות זו הינה אבן דרך נוספת בהכרה הבינלאומית לה ראויה ישראל גם בתחום הקולינארי. סאן פלגרינו ואקווה פאנה הינם מים איכותיים, המתאימים לארוחת גורמה בקנה מידה בינלאומי, וככאלה שותפים לקידום עולם הקולינריה בכל העולם ובישראל בפרט. חברת סאן פלגרינו שמה לה למטרה לתמוך בשפים צעירים, המהווים את דור san11512aהעתיד, ואנו בחרנו לקחת חלק פעיל במהלך זה גם בישראל".

פרס השף הצעיר של השנה – הוענק לשף דיויד פרנקל אשר הציג את המתכון הטוב ביותר, על פי חבר השופטים, המתכונים נבחנו על פי קריטריונים של טעם, קושי בהכנה, התאמה נכונה של יין ומים וצורת ההגשה של המנה. כל המתמודדים התבקשו להעביר לועדת התחרות מתכון מקורי שלהם אשר הותאם לטעם המים ולרוח האיטלקית תוך תשומת לב למקוריות, הצגה, טעם וטכניקות במטבח. בפרס חביב הקהל ופרס הרודס – זכה השף חביב משה.

בתמונות: המנה הזוכה ושף דיויד פרנקל עם השף דיויד סקיבין

צילומים: אלירן אביטל

{loadposition google02}