פטוצ'יני סלמון

אלעד אמסלם,  השף הראשי של  רשת קפה גרג  חושף את  מנת הדגל של הרשת ואחד המאכלים האהובים: פטוצ'יני סלמון, מתפריט החורף 2024 -של גרג.  מדובר במנת פסטה עם טוויסט שמתאימה כארוחה לכל המשפחה.

פטוצ'יני סלמון וקרם תרד באדיבות רשת גרג צילום יחצ
פטוצ'יני סלמון וקרם תרד באדיבות רשת גרג צילום יחצ

מצרכים לבצק פסטה

500 גרם קמח בורו

500 גרם קמח פסטה לבן

500 גרם תרד מופשר

ביצה טריה

650 גרם חלמון כ 10 חלמונים

מצרכים

150 גרם קוביות סלמון טרי

150 גרם שמנת לבישול

20 גרם חמאה

כרישה ושום

4-6 פרחי ברוקולי

תרד טרי

שעועית ירוקה ואפונה (לפי הטעם)

אופן הכנת הבצק

בקערה מפשירים את התרד מוסיפים את הביצים הטריות ואת החלמונים

מערבבים את הקמחים בקערה נפרדת ובהדרגה מזלפים את הנוזלים של הקערה של התרד אל תוך הקמח,

עד לקבלת בצק אחיד הומוגני ואחיד.

נותנים לבצק לנוח בערך חצי שעה, לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי דק ולחתוך לרצועות בצורה ל פטוצ'יני, המלצה שלנו להשתמש במכונת פסטה.

אחסון בקופסה אטומה ונקייה עד לבישול הרצועות.

אופן בישול הבצק

מחממים סיר עם מים רותחים וקורט מלח בפנים, כאשר המים רותחים ומבעבעים וזורקים את רצועות הפסטה פנימה לבישול של עד כ-2 דקות

מצרכים לקרם

100 גרם תרד ללא גבעולים

2\1  כרישה קצוצה דק

30 גרם חמאה

3 שיני שום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4\1 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנת הקרם

מבשלים את התרד עד שנהיה רך ושהוא מתחיל להתקבץ בבישול להוסיף את החמאה, השום התיבול וכמובן את השמנת ולתת לו רתיחה של עוד 5-6 דק'.

לאחר מכן לטחון אותו עד למרקם חלק.

אופן הרכבת המנה

מחממים מחבת עם שמנת, צולים את הסלמון מכל כיוון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוציאים החוצה.

לאחר מכן מוסיפים את הירוק חוץ מהתרד [בסוף המנה מוסיפים את התרד] פותחים את הטעמים.

מוסיפים כף גדושה של קרם התרד, שמנת וכפית חמאה מצמים את הרוטב עד שמתקבל רוטב ירוק ואחיד. מחברים את הסלמון למנה מקפיצים ביחד ולאחר מכן מוסיפים את התרד מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים