שלב חצי הגמר של תחרות היין היוקרתית 'פרס ירדן' 2012 של יקבי רמת הגולן נערך ב- 16.4.2012 במתחם היקב בקצרין
במסגרת חצי הגמר התמודדו המשתתפים עם מבחנים המשלבים ידע תיאורטי ומעשי במספר תחנות, כאשר כל תחנה עוסקת בנושא אחר – ניתוח יין, פגמים ביין, יינות ישראל, זני ענבים ושירות.
בשלב חצי הגמר פגשו המתמודדים לראשונה את השופטים בתחרות וביניהם עיתונאים, מסעדנים, יועצי יין, ייננים ושפים. על תקן שופטים ניתן היה לראות את מיכה ועדיה ובועז אדם יינני יקב הרי גליל, גבי סדן – יינן ובעלים של יקב כרם שבו, אורי חץ יינן ושותף ביקב שאטו גולן, שף ובעלי המסעדות ניר צוק, אילן סומך מ"דיקסי', רונן ארדיטי בעלי 'בליני' ומנכ"ל מגזין ואתר 'רסט', וגם זוכים לשעבר בתחרות, כגון העיתונאי אבי-בן עמי שהיה הזוכה הראשון של פרס ירדן, ואיש העסקים חיים הלפגוט, זוכה קטגוריית חובבי יין לשנת 2009.
בין העולים לגמר, גם הסומליירים של המסעדות המובילות בתל-אביב דוגמת מסה (שני מתמודדים), טוטו, קלואליס והרברט סמואל; העיתונאי אביב פרנקל וכן עמיקם נוריאל, שלו זו תהיה התחרות השלישית בה הוא משתתף.
התחרות, שנפתחה בסוף פברואר, מחפשת אחר מלצר היין הטוב בישראל, כמו גם את חובבי היין, ומזמינה את המשתתפים להפגין את ידיעותיהם בתחום היין. במסגרת התחרות נבחנים המתמודדים על ידיעותיהם בנושאים שונים הקשורים לעולם היין בארץ ובעולם – ייצור וגידול יין, טעימות עיוורות, שירות וכדומה. השנה לראשונה נפתח מסלול חדש למתחרים – חובבי יין צעירים עד גיל 40, הנמצאים בתחילת דרכם בתחום.
לשלב הראשון של התחרות, שכלל הרשמה ומילוי שאלון באינטרנט שבדק את רמת הידע בעולם היין נרשמו מעל 500 מתמודדים, מתוכם התמודדו במקצה חצי הגמר 50 משתתפים, בשלוש הקטגוריות (20 מלצרי יין, 15 חובבי יין ו-15 חובבי יין צעירים), על כרטיס הכניסה לשלב הגמר.
בסוף יום ארוך של מבחנים, ולאחר בחינת הציונים הסופיים, עלו מכל קטגוריה 9 מתמודדים למקצה הגמר, שייערך ב-15.5.2012 במלון דן תל-אביב, בסופו יוכרזו הזוכים בשלושת המקומות הראשונים בכל קטגוריה. השנה לראשונה יעניקו במסגרת התחרות את פרס "דניאל רוגוב" לחובב היין הזוכה, לזכרו של עיתונאי היין המיתולוגי שהלך לעולמו אשתקד, ותרם רבות למען הבאת בשורת היין לקהל הקוראים והאוהדים.
השנה מציעים בתחרות פרסים יוקרתיים במיוחד לזוכים במקומות הראשונים בכל קטגוריה:
פרס ראשון בקטגוריית שוק מקצועי – סטאז' במסעדת "אוברז' דה ליל" של מארק הברליין, באלזאס, צרפת, בעלת שלושה כוכבי מישלן
פרס ראשון בקטגוריית חובבי יין – סטאז' בן שבוע ביקב Kloster Eberbach בגרמניה, היקב התאום של יקבי רמת הגולן, הנחשב לאחד הטובים והמכובדים בגרמניה
פרס ראשון בקטגוריית צעירי יין – אירוח לזוכה ו-5 חברים בסדנת יין וקולינריה חווייתית עם ארז קומרובסקי
בתמונה: נבחרת העולים לשלב הגמר צילום: אילן הדר
{loadposition google02}