עוגיות אהבה פרסיות

הסרט געגועים מתוקים הינו דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון, ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה, כולל עוגיות אהבה פרסיות.

עוגיות אהבה פרסיות - מתוך הסרט געגועים מתוקים בהפצת טוליפ אנטרטיינמנט
עוגיות אהבה פרסיות – מתוך הסרט געגועים מתוקים בהפצת טוליפ אנטרטיינמנט

זמן הכנה: פחות מ-30  דקות

זמן אפייה: 30 דקות עד שעה

כמות: 10-8 עוגיות

למתכון זה תצטרכו תבנית עוגת באנט בגודל של 25-23 ס"מ ומיקסר או מיקסר ידני.

מרכיבים

200 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת, ועוד חמאה מומסת לשימון

225 גרם סוכר חום

4 ביצים

1/2 לימון מגורר וגם את המיץ שלו

1/2 תפוז, מגורר ואת המיץ שלו

2 כפיות מי ורדים או מי פריחת תפוזים

150 גרם קמח רגיל, ועוד כמות לפיזור קמח על משטח העבודה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית הל טחון או קינמון

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם פיסטוקים טחונים

3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט טבעי

לקישוט

175-150 גרם אבקת סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

1 כף מיץ תפוזים

כמה טיפות מי ורדים

כף עלי ורדים מיובשים אכילים, או טריים אם יש

25 גרם פיסטוקים שבורים דק

הוראות הכנה

חממו מראש את התנור לחום של 170-160 מעלות. מרחו את החמאה המומסת על תבנית הבאנט, שימו לב להגיע לכל פינה, וקמחו לאחר מכן, נערו כדי לפזר את הקמח, ולאחר מכן הפכו את התבנית כדי להיפטר מקמח מיותר.

במיקסר ידני חשמלי, בחשו יחד את החמאה והסוכר במשך כ-5 דקות עד שהתערובת נעשית חיוורת ואוורירית (לחלופין השתמשו במיקסר מוחזק ביד ובקערת בחישה גדולה). בהדרגה הוסיפו את הביצים, ערבבו היטב וגרדו מצידי הקערה עם מרית גמישה בין הוספה להוספה. הוסיפו את גרד הלימונים והתפוזים, המיצים, מי הוורדים, וערבבו שוב.

סננו את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, וההל לקערה. הוסיפו את השקדים הטחונים, הפיסטוקים, והשמנת החמוצה וערבבו היטב. בחשו בתערובת ושפכו אותה לתבנית האפייה ומרחו באופן שווה בעזרת הכף.

אפו במשך 40-35 דקות או עד שהעוגה התנפחה היטב וקיסם שמוכנס אליה באמצע ייצא נקי. השאירו אותה להתקרר בתבנית במשך כשתי דקות, ואז בזהירות הפכו אותה לחלוטין על רשת אפייה כדי שתתקרר לחלוטין.

לקישוט, ערבבו היטב את אבקת הסוכר עם מספיק מיץ לימון ותפוזים כדי לקבל קרם חלק, סמיך, אך שעדיין ניתן לשפוך אותו. הוסיפו מעט טיפות מי ורדים בשביל הטעם. בזהירות פזרו את הקרם מעל העוגה, ותנו לו לזרום לצדדים. השאירו למשך 5-3 דקות כדי שהקרם ייצמד ואז פזרו מעל עלי ורדים ופיסטוקים שבורים. השאירו את העוגה לנוח לפני הגשה.