אקוורלו הינו אורז ייחודי מזן 'קרנרולי' המוגדר כ-אורז אקסטרה בשל איכותו. לאורז זה יצאו מוניטין בעולם כולו. האורז שרבים מהשפים מובשלני הגורמה מחכים לו, משווק בימים אלה בארץ על ידי חברת טומין ת.ג.ע. בע"מ
לדברי מריוס רוזנברג מנכ"ל חברת טומין ת.ג.ע., 'אקוורלו' זכה במוניטין שלו בזכות מספר עובדות:
• גרגר האורז השלם מיושן בטמפרטורה מבוקרת לדרגת שלמות במשך שנה לפחות
• לאחר מכן הוא מולבן לאט ובעדינות בשיטה בלעדית
• האורז המולבן ממוין בזהירות ורק הגרגירים המושלמים מבחינת גודל וצבע עוברים לשלב האחרון והחשוב ביותר…
• בשלב זה גרגר האורז 'אקוורלו' "נבנה" מחדש על ידי החזרה של המרכיב החשוב ביותר והוא נבט האורז. החזרת נבט האורז לאורז המולבן, בשיטה מקורית שנרשמה כפטנט, משחזרת את הערכים התזונתיים החשובים ביותר, והופכת את 'אקוורלו' לאורז הלבן היחיד עם ערכים תזונתיים של אורז מלא
בזמן הבישול גרגרי אורז אקוורלו נשארים שלמים, יציבים בצורתם, טעימים במיוחד ולא נדבקים גם לאחר שהאורז מתקרר ומתייבש. האורז סופג טעמים באופן יוצא מהכלל, וכמעט ואינו מאבד עמילן, חלבונים או ויטמינים.
לאחר הבישול גרגריו הופכים לגדולים וכבדים יותר. מנקודת מבט תזונתית מדובר באורז שהוא לגמרי "מלא" כיוון שבשונה מכל אורז אחר, הוא כולל יותר חלבונים, מינרלים וויטמינים וכל שאר המיקרו-אלמנטים הקיימים רק בנבט האורז, והמתקיימים למעשה רק באורז חום (מלא).
האורז צומח, נקטף, מיושן, מולבן ונארז באיטליה בעמק ה'פו', מזה שלושה דורות בחוות 'קולומברה' הציורית על ידי משפחת רונדולינו. כדי לשמר את תכונותיו של האורז באופן מושלם הוא נאטם תחת וואקום בתוך פאוצ'ים מאלומיניום או בתוך קופסאות פח מצופות.
השפים הגדולים בעולם משתמשים באקוורלו ואומרים עליו:
* אלן דוקאס – האקוורלו הוא הרולס רויס של האורז.
* רדי ג'יררדה הנחשב לאחד השפים הגדולים של המאה העשרים: האקוורלו הוא אחד מהמוצרים העכשווים והנכונים ביותר.
* הסטון בלומנטל משבח את המרקם המדהים של האורז.
זאת ועוד בתפריטיהם מציינים השפים גם את שם המותג לא סתם ריזוטו אלא ריזוטו 'אקוורלו'.
אחת מנקודות המפתח לתהליך יישון מושלם היא להבטיח כי האורז שנקטף עובר מיידית לאחסון של שנה לפחות, בממגורה מיוחדת מפלדה, בטמפרטורה מבוקרת. יישון זה מבטיח את שדרוג האיכויות הקולינריות של האורז כשהעמילן מתקבע עוד ועוד.
ניקוי האורז מתבצע בשיטות המסורתיות הייחודיות למשפחת 'רונדולינו' בעזרת מכונה מיוחדת שהומצאה בשנת 1875. בשונה מהלבנה תעשייתית מהירה ובהיקפים גדולים, גרגרי 'אקוורלו' מתחככים זה בזה במרחב של 20 ס"מ, משך 10 דקות.
תהליך בלבדי זה מבטיח ניקוי עדין ביותר של קליפת גרגרי האורז ומונע סדקים ושברים, נתון חיוני לבישול אחיד.
האורז מוצע בשתי אריזות פחית של 500 גרם ופאוץ' של 2.5 ק"ג.
מחיר מומלץ קמעונאי לפחית 500 גרם: 65 שקל.
אפשר להשתמש ב-אקוורלו להכנת ריזוטו בשיטה המסורתית ולבשל אותו במשך 18 דקות אך גם (ובעיקר) כמו פסטה בבישול קצר של 12 דקות.
צילום יחסי ציבור
{loadposition google02}