עוגת גבינה ללא אפייה

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch מציעה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא אפייה

עוגת גבינה ללא אפייה צילום Küppersbusch studio
עוגת גבינה ללא אפייה צילום Küppersbusch studio

רכיבים לבסיס

200 גרם ביסקוויטים מחיטה מלאה/ שיבולת שועל

70 גרם סוכר חום

110 גרם חמאה מומסת

רכיבים לשכבת הגבינה

680 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

60 גרם שמנת חמוצה

100 גרם סוכר

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

100 מ"ל ריבת פטל

הוראות הכנה לבסיס

מערבבים את כל הרכיבים ויוצקים אל תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 10 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.

הוראות הכנה לשכבת הגבינה

מערבבים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון, עד לקבלת מרקם חלק.

 בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת העוגה

מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד מלא.

יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, ומקררים לפחות 6-8 שעות (ועד יומיים).

מגישים את העוגה עם ריבת הפטל מעל.