מתכון להכנת מרק גריסים ופטריות באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא 5 מנות, מנה= מנת פחמימה

רכיבים
סלסלת פטריות שמפניון
3-4 פטריות פורטבלו
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני חתוך דק
1/2כוס גריסי פנינה ( 100 גרם לפני בישול)
3 גבעולי פטרוזיליה עם עלים
1 כף שמן
1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס, כמון
6 כוסות מים
אופן ההכנה
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות
מחממים סיר גדול עם כף שמן על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל למשך 2-3 דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, מוסיפים את הפטריות והמלח ובוחשים מעט.
מטגנים את הפטריות למשך 5-7 דקות כאשר מידי פעם מערבבים מעט.
מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה. יוצקים פנימה 6 כוסות מים ובוחשים.
מתבלים בפלפל שחור וכמון ומערבבים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את 3 גבעולי הפטרוזיליה מעבירים את הסיר ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עד שהגריסים רכים מספיק, כשעה.
מומלץ לבחוש תוך כדי הבישול.
ניתן לתקן תיבול בסיום הבישול.













