מתכון להכנת ספירלת מוסקה בשר חדש לצד יין מסע ישראלי לבן 2022 באדיבות Redefine Meat ויקב ויתקין.
4-5 מנות 30 דקות רמת קושי בינונית. תבנית עגולה (קוטר 26) מתאימה לבישול בתנור
מצרכים
חבילת רידיפיין טחון בסגנון בקר (300 גרם)
בקבוק מסע ישראלי לבן 2022
5 חצילים חתוכים לאורכם בעובי של חצי ס"מ
עגבנייה בשלה
½ פלפל ירוק חריף
בצל בינוני
שן שום כתושה
½ כוס פטרוזיליה , קצוצה
כפית בהרט
כפית מלח
טחינה
להגשה
טחינה מוכנה
½ כוס רימונים
½ כוס צנוברים קלויים
2 כפות נענע \ פטרוזיליה \ כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה
מכינים את החצילים
מחממים תנור ל- 190 מעלות. ממליחים את החצילים. לאחר רבע שעה מספיגים את הנוזלים שניגרים מהחציל עם נייר סופג.
מברישים כל חציל בשמן זית משני הצדדים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות להתרככות.
מכינים את הבשר החדש
טוחנים במעבד מזון עגבנייה, בצל, פלפל ירוק, שום ופטרוזיליה, מניחים בצד.
במחבת רחבה על חום בינוני- גבוה מחממים שמן זית ומטגנים חצי מכמות הרידיפיין טחון בסגנון בקר כ-7 דקות עד להזהבה, מתבלים בבהרט ומלח ומסירים מהאש.
מערבבים לכדי מסה אחידה את התערובת עגבניות הטחונה, את הבשר החדש המבושל ואת הבשר החדש הלא מבושל שנותר.
מסה מעורבת זו תשמור על עסיסיות המוסקה במהלך האפייה.
מרכיבים את המנה
בתבנית עגולה מניחים את פרוסות החצילים במעגל ומעליהם מניחים שכבה דקה מתערובת הבשר, חוזרים על הפעולה עד לקבלת ספירלה יפה.
מכניסים לאפייה בתנור ל- 30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ללא מכסה.
בסיום האפייה, מזלפים טחינה ומפזרים עשבי תיבול ורימונים.
חברת Redefine Meat ממוקמת ברחובות ישראל. מוצרי החברה עשויים בשר חדש, שאינו מכיל רכיבים מן החי, על בסיס רכיבים צמחיים. מוצרי החברה הושקו ברחבי העולם בשנת 2022, זכו להצלחה עולמית ואף השתלבו בתפריטים של אלפי מסעדות, מלונות וגופי הסעדה ברחבי אירופה, בין השאר בבריטניה, בצרפת, בגרמניה, בהולנד ועוד.
החברה מציעה מגוון רחב של מוצרי בשר חדש, אשר נחשבים לקטגוריה פורצת דרך בתעשיית הבשר, החל ממוצרים טחונים ועד לנתחי פרימיום. למידע נוסף, בקרו ב- www.redefinemeat.com