השפית נאיפה מולא הוזמנה לבשל לצד השף מאסימו בוטורה

נאיפה הוזמנה לבשל בפסטיבל Al Mèni שמתקיים ברימיני איטליה בחסות השף מאסימו בוטורה השנה בפעם התשיעית. המנה שנאיפה מציגה בפסטיבל: מנת הדגל, הקובנייה של ירכא – טרטר שייטל, בורגול, אריסה, חוסה.

נאיפה מולא בפסטיבל al meni איטליה צילום יחסי ציבור
נאיפה מולא בפסטיבל al meni איטליה צילום יחסי ציבור

מאסימו בוטורה, שף איטלקי מוערך וגדול בעולם מעוטר בשלושה כוכבי מישלן, אשר בשנת 2018 הוכרזה המסעדה שלו- אוסטריה פרנצ'סקנה כמסעדה הטובה בעולם לפי דירוג 50 המסעדות הטובות בעולם.

פסטיבל Al Meni הוא פסטיבל שכולו באווירה שמחה בסגנון סטריט פוד שעורך השף מאסימו בוטורה, למען קידום העיר רימיני, התיירות והקולינריה באיטליה. הפסטיבל מעוצב בסגנון קרקס על קו הים, מסביב לאוהל הקרקס הגדול ישנם דוכנים והפנינג של אוכל עם שפים של מסעדות מישלן מאיטליה. בפסטיבל משתתפים 12 שפים בינלאומיים ו-12 שפים אזוריים המבשלים מנה קלה לאכילה (בסגנון אוכל רחוב) עבור 220-230 איש כל אחד. לכל שף יש שעה אחת בה הוא מציג את המנה שלו בפני הקהל.

שף נאיפה מולא בת ה-34 התברגה בשנים האחרונות כאחת השפיות המוערכות בעולם הקולינריה הישראלית, אחרי שעברה כברת דרך משמעותית במסעדות הטובות ביותר בישראל ופתחה בפברואר האחרון את המסעדה הראשונה שלה. מסעדת נאיפה נושאת את שמה של השפית בגאווה גדולה וממוקמת בלב תל אביב, באחד מהמבנים ההיסטוריים של נווה צדק.

מנת הקובנייה נאיפה מולא צילום חיים יוסף
מנת הקובנייה נאיפה מולא צילום חיים יוסף

המסעדה מציגה תפריט במסעדה המבוסס על הקו הקולינרי של המטבח השאמי עם טכניקות בישול מסורתיות ונגיעות מאירופה.

בין המנות במסעדה:

סיגר מסח'אן – פיתה דרוזית במילוי עוף ובצל בבישול קונפי, יוגורט שום וסומק.

ניוקי פריקי – ניוקי מקמח פריקי, כרישה צלויה, חמאה חומה ורוטב שמנת יוגורט.

קובנייה של ירכא – טרטר שייטל בקר, בורגול, אריסה וחוסה.

מלפוף – כרוב בלאדי ממולא, ציר בקר מצומצם, שום קונפי וסחוג שבור.

מנסף טלה – אוסובוקו טלה, ריזוטו בהרט ורוטב יוגורט חם.

מועג'נאת – כיסונים מבצק פלפל שחור ממולא ג'יבנה וסמבוסקים של טלה ויוגורט אריסה.

נתחי דג פריך – נתחי דג בבלילת סולת, פיתה דרוזית קריספית ממולאת בצל מקורמל, סלט עלים ורוטב צ'ילי חריף.

להזמנות מקום במסעדה

כתובת המסעדה: יחיאלי 4 תל אביב