"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות ותוצרת חקלאית ייחודית, החלה לשווק בימים אלה ליים אמיתי. הליים הירוק ועדין הקליפה של החווה מתאים במיוחד לקיץ – להכנת משקאות קרים ומשקאות אלכוהוליים, רטבים לסלט, קינוחים, עוגות ולתיבול מאכלים קרים או חמים
הליים הוא פרי למשפחת ההדרים, קוטרו נע בין שלושה לשישה ס"מ ותנאי הגידול האופטימאליים להתפתחותו הוא אקלים חם או טרופי. הפרי עסיסי במיוחד, קליפתו דקיקה ובעלת צבע ירוק עז, טעמו מעודן, עשיר בארומה ואינו מכיל גלעינים.
הליים ידוע כרכיב מרכזי במשקאות רבים ובקוקטיילים בעיקר (למשל – מוחיטו וקאיפירינייה).
בבישול, משתמשים במיץ הליים בגרידת הקליפה, העשירה בשמנים אתרים, להדגשת טעמים ולהוספת ארומה. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע מהטעמים להתפוגג בחום הגבוה.
במטבחים רבים בעולם – כמו במדינות לטיניות ואסיה, הליים הוא מרכיב עיקרי במטבח המסורתי והוא משמש לתיבול סלטים, רטבים ובקינוחים. בתאילנד, נהוג להגיש פלח ליים ליד צלחת אטריות (פאד תאי) על מנת לסחוט את המיץ על המנה מיד לפני שאוכלים אותה. ובהודו, נהוג לאכול את הליים לאחר החמצה.
הליים עתיר בוויטמין C ומכיל גם ויטמינים A ו- B, ועל כן עשיר בסגולות רפואיות הדומות ללימון. לליים שימושים נוספים שאינם בתחום המזון ונעשה בו שימוש בייצור בשמים, תמציות ארומתרפיה ובמוצרי ניקוי.
בחוות תקוע דואגים לבחור את הליים בקוטר מקסימאלי של כ- 4 ס"מ. במימדים אלה הפרי בעל ארומה וטעם מרביים יחד עם כמות עסיס נדיבה. במבחן שנערך בחוות תקוע כמות העסיס מליים בודד גדולה ב- 40% ביחס ללימון רגיל!
איך בוחרים?
מומלץ לבחור ליים מוצק וכבד ללא כתמים או הצטמקויות בקליפה. מומלץ לאחסן במקרר (אפשר בשקית ניילון).
מומלץ להקפיא את המיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שניתן יהיה להשתמש במנה מדודה בכל פעם.
מחיר לצרכן: 12-13 ₪ (למארז של מינימום 400 גרם)
כשרות: כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
להשיג: חצי חינם, טיב טעם, מגה, שוק נמל ת"א, יינות ביתן וטבע קסטל, שוק מחנה יהודה ושוק הכרמל.
צילום בועז לביא
{loadposition google02}