מתכון לחנוכה לביבות זוקיני ויוגורט של לייזה פאנלים לדנונה שטראוס
חומרים לתערובת הלביבות
2 זוקיני מגורר או בטטה בינונית מגוררת
בצל סגול חתוך קוביות קטנטנות
עגבניה קשה חתוכה קוביות קטנטנות
שן שום כתושה
3 בצלים ירוקים חתוכים עם חלק לבן וירוק
3 כפות עשבי תיבול
חצי כוס קמח תופח/פאנקו/קוואקר
50 גרם פטה או בולגרית
1 ביצה
חומרים לרוטב הלביבות
130 גר' דנונה בסגנון יווני
כף גדושה מיונז
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
4 כפות עירית קצוצה דקיק
נערבב חומרי הרוטב היטב
אופן ההכנה
נגרד זוקיני ונסחוט אותו היטב
נוסיף לזוקיני בצל ועגבניה קצוצים קוביות קטנטנות, שן שום כתושה, בצל ירוק, עשבי תיבול, חצי כוס קמח ופטה.
נערבב, כפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור
נחליט אם לטגן או לאפות
אפייה: 180 מעלות.
תבנית תנור עם דף אפייה – כל פעם נשמן ידיים בשמן זית, ניצור עיגול ונפחוס אותו מעט על התבנית.
כך נעשה לכל הלביבות. נכניס לתנור, אחרי כ-20 דקות נהפוך צד לעוד 10 דקות.
טיגון
נחמם שמן עמוק, נגליץ' בכף תערובת לביבות לשמן החם, כך נעשה עם כולן, נטגן שני צדדים עד הזהבה.
נגיש עם רוטב יוגורט מושלם.