תבשיל צלעות כבש, מעדן אהוב וחגיגי לשולחן ראש השנה במשפחתו של שף מלון נווה אילן, חגי אסרף. המנה תיכלל בתפריט ארוחת החג במלון. חגי שמח לשתף את המתכון שתמיד מזכיר לו את הבית.
מצרכים
10 צלעות כבש או חלקי כבש
כף סוכר חום
חופן צימוקים
חופן שזיפים
1 כף דבש
4 כוסות מים
מעט כמון
מעט אגוז מוסקט
מלח
3 בצלים
אופן הכנה
מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם מזהיבים
מוסיפים ומטגנים קלות את הכבש משני הצדדים
מוסיפים את הסוכר, הפירות היבשים והדבש ביחד עם 4 כוסות מים, ומבשלים על אש בינונית למשך שעה
לאחר שעה מוסיפים את יתר התבלינים לפי הטעם הרצוי והופכים את הכבש
שיקבל טעמים משני הצדדים, ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שהבשר מתרכך
בודקים את הטעמים ומתקנים לפי הצורך
מעטרים בגרגירי רימון ומגישים לשולחן