מרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם כפרי – מתכון של בני פרי שף זיתא ובלה איטליה. מה יותר טוב ממרק בחורף ? מתכון מסורתי למרק עגבניות מבית בלה איטליה
רכיבים
3 כיכרות לחם מחמצת עגול
4 כפות שמן זית מעודן זיתא כתית מעולה
1 בצל בנוני חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
3 פחיות של עגבניות מרוסקות בלה איטליה סה"כ כ- 1200 גרם (400 גר' פחית)
1 כף רסק עגבניות בלה איטליה
2 כפות של עשבי גינה טריים קצוצים; אורגנו/בזיליקום/ טימין (אפשר גם את כולם או מה שזמין)
כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
פרמז'ן לפיזור מעל המרק
אופן הכנה
בסיר על אש בינונית מוספים את השמן זית ואת הבצל ומערבבים עד להזהבה
מוסיפים את השום הקצוץ למשך 2 דקות
מכניסים פנימה את העגבניות המרוסקות ומוספים כוס מים
מוספים מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות
מוסיפים פנימה את עשבי הגינה, טועמים אם יש צורך בתוספת מלח או פלפל שחור
בעזרת סכין משוננת ללחם חותכים את החלק העליון, ומפלטים את הכיכר לחם מבפנים (את ליבת הלחם מומלץ לטבול במרק, או להכין ממנה קרוטונים)
ניצוק את המרק ללחם ונוסיף כף פרמז'ן מגורד מעל
נקשט בעלה מעשבי התיבול ושלוש טיפות של שמן זית