עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

המומחים של Beko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון כשר לפסח להכנת Z עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן – מנת קינוח טעימה וכשרה לפסח (לאוכלי קטניות). 

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן צילום יחסי ציבור Beko
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן צילום יחסי ציבור Beko

מצרכים

130 גרם חמאת בוטנים

75 מ"ל שמן קוקוס, מומס

6 כפות סירופ מייפל

ביצה אחת

2 כפיות תמצית וניל

45 גרם קמח אגוזי לוז, אבקת אגוזים

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

1 ½ כוסות שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

בסיר או בקערת ערבוב גדולה משלבים את חמאת הבוטנים ,שמן קוקוס המומס, סירופ מייפל, ביצה ותמצית וניל.

מקציפים במשך כדקה אחת, עד לקבלת תערובת מלאה הומוגנית.

מוסיפים את קמח אגוזי הלוז (אבקת אגוזים), סודה לשתייה, ממליחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

מניחים את בצק העוגיות במקרר למשך שעתיים לפחות.

לאחר מכן מחממים את התנור ל-185 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בעזרת כפית או ביד מניחים כמויות קטנות מבצק העוגיות בתבנית.

אופים את העוגיות במשך 15 דקות עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות התנפחו במרכזן.

מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לעוגיות להתקרר.

כדי להפוך את הקינוח הזה לטבעוני, ניתן לוותר על הביצה ולהשתמש במקומה בתחליף כמו 'ביצת פשתן' או 'ביצת צ'יה' – מערבבים כף אחת  של פשתן טחון או זרעי צ'יה עם 3 כפות מים ומותירים למנוחה למשך חמש דקות, עד לקבלת עיסה סמיכה.