ארוחה בשעות הערב במסעדת מישלן, במיוחד כזו עם שני כוכבים, עולה מאות יורו לסועד. גם חשבון של 1000 יורו לזוג לא כל כך חריג. אחת הדרכים ליהנות ממסעדת מישלן במחירים סבירים ונגישים הרבה יותר, היא להגיע למסעדה לארוחת צהריים. מסעדת Facil בברלין היא מסעדת מישלן שזוכה לשני כוכבים במדריך היוקרתי ומציעה תפריט צהריים אטרקטיבי המאפשר לחוות חוויה מרשימה של Fine Dining במיטבו במחירים סבירים.

אם בשעות הערב התפריט מתחיל מארוחה של ארבע מנות במחיר 178 יורו עד תפריט שמונה מנות במחיר 258 יורו ללא התאמת יין, הרי בשעות הצהריים התפריט של מסעדת Facil בברלין מתחיל בשתי מנות במחיר מתון של 54 יורו דרך שלוש מנות ב-78 יורו וכל מנה נוספת ב-22 יורו.
מסעדת Facil נמצאת במלון הבוטיק Mandala בכיכר פוטסדאם בברלין, לא רחוק מ-Mall of Berlin וממש בסמוך לתוואי בו עברה עד לשנת 1989 חומת ברלין. זו סביבה בה נמצאים בתי מלון יוקרתיים כמו ריץ קרלטון וגראנד היאט, כך שנראה כי זה המקום הטבעי למסעדת מישלן שני כוכבים בברלין.
על מנת להגיע למסעדה נכנסים ללובי המלון ועולים במעלית לקומת הגג של מלון הבוטיק. כבר בכניסה ניתן להבחין בעיצוב המיוחד – המסעדה אומנם נמצאת על גג המלון, אבל ממוקמת בתוך גינה ירוקה ומעוצבת להפליא, אשר ניתן לצפות בה דרך קירות הזכוכית הגדולים של המסעדה. ההרגשה של הסועדים היא שיושבים בתוך הגינה הירוקה.
את מסעדת Facil מוביל השף Michael Kempf אשר קיבל את כוכב המישלן הראשון שלו כבר בגיל 26 ויחד עם צוות רחב פועל להפוך את הארוחה במסעדה לחוויה בלתי נשכחת.
הישיבה במסעדה היא על כורסאות נוחות בשולחנות מרווחים עם מפות לבנות וצלחות מוזהבות וכבדות. המסעדה נמצאת בחלל מרווח אולם המרחק בין השולחנות גדול והאקוסטיקה מעולה – כך שניתן לשוחח בשקט. השרות מאוד מקצועי וקשוב, אבל משאיר לסועד ספייס.
הארוחה נפתחה במנה ראשונה של סלטון, אשר הוגש ללא קשר למנות שהוזמנו ואחריו לחם עם חמאה. החלטנו ללכת על הבחירה של שלוש מנות לכל סועד וזכינו לחוויה קולינרית מרגשת ומרתקת. זה היה לונה פארק של טעמים ומרקמים. המנות לא משלבות רק בין טעמים אלא משלבות גם את שאר החושים ומשלבות בין טעמים, מרקמים וטמפרטורות.
כמה דוגמאות למנות שהגיעו במהלך הארוחה:
פטריות פרא עם חרדל דיז'ון, אננס ושמיר
קנלוני ריקוטה עם פטריות, קומקווט וקלמודין (סוג פרי הדר)
דג ים עם גרגר נחלים, חמאה ואניס
כל אחת מהמנות הוכנה בהקפדה רבה, תוך שילוב של חומרי גלם רבים, טכניקות ביצוע ומנעד טעמים רחב לצד משחקים של חום וקור ושל מרקמים. הארוחה הייתה מרגשת ומעוררת מחשבה. ההשקעה בכל מנה הייתה עצומה וניכרה החשיבה והביצוע המוקפד.
לסיום הגיעו שני קינוחים נהדרים – קשה אפילו להתחיל לתאר את העיצוב, העושר, המקוריות, המרקמים, הטמפרטורות והטעמים שהם מציעים. השילוב בין הטעמים היה מיוחד מאוד והעיצוב של המנות היה מרהיב. המנות גדולות מאוד וכמו כל המנות האחרות משלבות טמפרטורות, מרקמים וטעמים.
לאחר המנה האחרונה הגיעו עוד שתי מנות אחרונות קטנות של קינוחים. כדור גלידה ושני פטיפורים – אחד עם קוקוס ושני עם פרי הדר שמתפרץ בפה עם הנגיסה (ממליצים לאכול אותו בביס אחד כדי להרגיש את הטעמים).
את הארוחה ניתן ללוות בכוס יין לבחירה מתוך תפריט היינות העצום של המסעדה ברמות מחירים מאוד מגוונות וסבירות (החל מ-9 יורו לכוס). במקביל ניתן גם להזמין התאמת יינות מלאה לכל אחת מהמנות בארוחה ואז כל מנה מלווה ביין שמותאם לה אישית על ידי סומליה המסעדה.
הארוחה במסעדת Facil היא חוויה מרגשת שמפעילה את כל החושים. אלה לא רק חושי הטעם – המנות משחקות על טמפרטורה, על מרקמים ועל הנראות. ללא שתיה ניתן לשלם עבור חוויה זוגית במסעדה החל מ-108 יורו. עם בחירת מנות רחבה יותר ניתן לשלם 156 יורו. ביחס לחוויה המרגשת והייחודית של המסעדה מדובר על תמורה מלאה. ארוחה זוגית במחיר של פחות מ-200 יורו היא לא זולה, אבל בהחלט סבירה ביחס לתמורה המדהימה אותה מספקת המסעדה.
מומלץ מאוד להזמין מקום במסעדה לפחות כחודשיים לפני שמגיעים לברלין (וכל המקדים עדיף), על מנת להבטיח שיהיה מקום.