ספינג׳ מסורתי עם טוויסט

השף גיל אבירם, בשיתוף מותג סולתם, מציעים מתכון ספינג׳ מסורתי עם טוויסט שמשלב ניחוחות גרידת תפוז ולימון, המחברים בין המסורת לטוויסט עכשווי.

ספינג' מסורתי עם טוויסט בסיר סולתם צילום גיל אבירם
ספינג׳ מסורתי עם טוויסט בסיר סולתם צילום גיל אבירם

מצרכים

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

כוס סוכר

כפית מלח

כך גרידת לימון

כף גרידת תפוז

750-800 סמ״ק מים

שמן לטיגון עמוק

סוכר לציפוי

אופן הכנה

מערבבים את כל חומרי הגלם, ומוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה ביד (הבצק צריך להיות דליל)

כשהבצק אחיד, מכסים ומתפיחים.

לאחר שהבצק תפח, מפילים אותו, לשים שוב מכסים ומתפיחים בשנית.

חוזרים על הפעולות פעם נוספת.

לאחר תפיחת הבצק בפעם השלישית, מפילים אותו, מחממים שמן לחום בינוני גבוה.

בעזרת ידיים רטובות מעט, לוקחים מהבצק ומניחים בזהירות בשמן.

כשהספינג׳ שחומים מוציאים מיד ומצפים בסוכר.

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il