אבוקדו מוקרם

לכבוד חג שבועות,  יוצרי המתכונים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי מציעים מתכון להכנת אבוקדו מוקרם

אבוקדו מוקרם, צילום יחצ beko
אבוקדו מוקרם, צילום יחצ beko

מצרכים

1 אבוקדו בשל וחצוי

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף שמן זית

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.

בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את שני חצאי האבוקדו, כאשר החלק הפנימי שלהם כלפי מעלה.

יוצקים מעל חצאי האבוקדו מעט שמן זית וזורים מלח ופלפל.

שוברים בעדינות ביצה אחת, ומחליקים את תוכנה לתוך הגומה שבצי האבוקדו הראשון.

חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה וחצי האבוקדו השני.

חשוב לשמור על שלמות החלמונים של הביצים.  

לבסוף, מפזרים מלמעלה מוצרלה מגוררת.

מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה.