יין בדרך – בציר 2012 של יקבי בנימינה- יוצא לדרך

עד סוף חודש אוקטובר 2012, צפויים להיקלט במפעל יקבי בנימינה כ- 3,000 טון ענבי יין, מכל רחבי הארץ. בין היתר, יבצרו ענבים בכרמים החדשים שנטעו לפני כ- 3 שנים בגלבוע, בגליל העליון, ברמת הגולן ובצפון הנגבbin3912

מגוון האזורים הגאוגרפיים והאקלים השונה בהם גדלים הענבים, משפיע על עושר הטעמים ואיכותם, המתקבלים בתוצר הסופי – יינות של יקבי בנימינה.

בין הזנים הרבים מהם מיוצר מגוון יינות האיכות של יקבי בנימינה: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, קריניאן, זינפנדל, שרדונה, גוורצטרמינר, סוביניון בלאן ועוד. אנשי היקב מצפים בסקרנות גם לבציר של הזנים החדשים שנטעו: מרסן, רוסן, מרלסן, גראנש נואר ועוד.

בין הכרמים בולטים אלו של קיבוץ מירב- בהם השבוע, לראשונה מזה 2,000 שנה, ייבצרו ענבים. הפעם האחרונה בה נבצרו ענבים באזור הגלבוע (שהיה אזור כרמים פורה בימי קדם) הייתה לפני 2,000 שנה. יקבי בנימינה נטעו 330 דונמים של ענבי יין מזנים אדומים ולבנים בכרמי הקיבוץ, שחוגג השנה 30 להיווסדו. הם יצטרפו אל הענבים שיגיעו אל היקב מכל רחבי הארץ בשבועות הקרובים.

לאחר חורף קר וגשום, צופים ביקבי בנימינה כי הענבים שיבצרו יהיו איכותיים ומרוכזים. מרביתם ייבצרו בבציר מכני בשעות הלילה, וחלקם (כמו השרדונה בכרמי קיבוץ מירב) ייבצרו בבציר ידני עם עלות השחר.
הבציר של ענבי השרדונה והסוביניון בלאן, החל השבוע בכרמי כפר תבור ובאזור בית שמש, והוא צפוי להסתיים לקראת סוף חודש אוקטובר השנה.

עם קבלתם של הענבים ביקב הם יתחילו את התהליך בבור הקבלה. משם יועלו על גבי מסוע מיוחד- אל המכונה המפרידה והמועכת (Crusher). מכונה זו מבצעת את תהליך הפרדת הענבים משדרות האשכולות ומהעלים, בסיומו יועברו אל המסחטות או אל מכלי התסיסה.

צילום יניב דהן

{loadposition google02}