סלט אמרנט חם

לכבוד חג שבועות,  יוצרי המתכונים של Beko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי מציעים מתכון להכנת סלט אמרנט חם. בחנויות הטבע תוכלו למצוא את זירעוני האמרנט (Amaranthus) הזהובים, בעלי הגוון זהוב והטעם האגוזי המתקתק. הם מכילים פי שלושה יותר סיבים מחיטה, פי שניים יותר סידן מחלב, עד 18 אחוז חלבונים, הם עשירים בברזל, בנחושת ובמגנזיום ומכילים גם אומגה 3. הם אינם מכילים גלוטן ולכן מתאימים גם לחולי צליאק – משום כך הם נחשבים למזון על בריא וטעים.  סלט אמרנט חם הוא פתרון למנה צבעונית, חמה, עשירה ובריאה שמתאימה כמנה ראשונה בארוחת החג.

סלט אמרנט חם צילום יחצ beko
סלט אמרנט חם צילום יחצ beko

מצרכים

1 כוס זירעוני אמרנט

3 כוסות מים

3 ביצים

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים

רבע כוס גבינת עיזים מפוררת

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

10 עגבניות שרי

2 כפות עלי שמיר טריים וקצוצים

2 כפות חמאה

1 כף שמן זית

מעט עלי שמיר טריים

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל לבן

אופן ההכנה

בסיר בינוני ורחב מביאים לרתיחה 3 כוסות מים, מוסיפים 1 כוס זירעוני אמרנט ומערבבים היטב.

מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.

בתום הבישול, מערבבים קלות בעזרת מזלג את זירעוני האמרנט המבושלים על מנת שישמרו על אווריריות ולא ידבקו אחד לשני.

טורפים 3 ביצים בקערה.

במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים בצל ירוק ומאדים במשך 2 דקות, מוסיפים את הביצים הטרופות, את גבינת העיזים המפוררת וממשיכים להקפיץ עוד כשתי דקות.

מוסיפים למחבת 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.

חותכים את  עגבניות השרי לרבעים.

מכניסים את האמרנט המבושל לקערה, ומערבבים בעדינות עם גרגירי החומוס, הביצים המבושלות, העגבניות, 1 כפית מלח ופלפל, ומערבבים היטב.

מניחים את התבשיל בשתי צלחות הגשה.

מפזרים שמיר טרי מעל ומטפטפים מעט שמן זית.