ב-27 בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום התות הבינלאומי. השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון מיוחד להכנת עוגת קוקוס שקדים ותותים. העוגה מרשימה במראה ולא מאוד מורכבת להכנה.
מרכיבים
רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ
200 גרם שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 מ"ל שמן זית
60 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ
50 גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100מ"ל מים
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
המתכון באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il