המתכון להכנת עוגת גבינה אספרסו באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
מרכיבים
240 גרם עוגיות אוריאו
20 גרם חמאה מומסת
600 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
1 תמצית וניל
50 מ"ל קפה אספרסו
4 ביצים
115 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר לאפייה
50 גרם שוקולד חלב לאפייה
הוראות הכנה
מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית בגודל 18 ס"מ עם נייר אלומיניום
מועכים את עוגיות האוריאו ומערבבים בחמאה
מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה
מכניסים את התבנית למקפיא ובינתיים מכינים את המילוי
מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם רך וחלק ללא גושים
מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ובוחשים בעדינות עד למרקם אחיד
יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית למשך שעה
מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר
מחממים את הקצפת בסיר ולפני שהיא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר
מסירים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להימס לפני ערבוב.
מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.
יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.