רשת טיב טעם מציעה מתכון להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה. מתכון: סבינה ולדמן צילום: דניאל לילה סטיילינג: עמית פרבר
רכיבים להכנת הקבב
חצי ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה ונענע
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח דק
1 כפית גדושה פלפל שחור
1 כפית בהרט
להכנת רוטב סלסה
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
חצי כוס זיתים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
מיץ וגרידת מלימון אחד
3/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי
להכנת השיפודים
2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי
1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5ס"מ
אופן ההכנה
יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.
בקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.
בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3 ס"מ.
משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.
מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית.
צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW (מדיום וול).
להגיש.
הגשה
מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.