שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

רשת טיב טעם מציעה מתכון להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה. מתכון: סבינה ולדמן צילום: דניאל לילה סטיילינג: עמית פרבר

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה צילום דניאל לילה
שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה צילום דניאל לילה

רכיבים להכנת הקבב

חצי ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה,  כוסברה ונענע

3 כפות שמן זית

1 כפית גדושה מלח דק

1 כפית גדושה פלפל שחור

1 כפית בהרט

להכנת רוטב סלסה

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה,  כוסברה,  נענע,  שמיר, בצל ירוק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי כוס זיתים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

מיץ וגרידת מלימון אחד

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי

להכנת השיפודים

2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי

1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5ס"מ

אופן ההכנה

יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.

בקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.

בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3 ס"מ.

משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.

מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית.

צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW (מדיום וול).

להגיש.

הגשה

מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.