הסרט געגועים מתוקים הינו דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון, ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה, כולל ענני מרנג פטל.
מרכיבים להכנת מחית פטל
75 גרם פטל
10 גרם אבקת סוכר
מרכיבים להכנת המרנג
295 גרם סוכר חום
5 חלבוני ביצים גדולות (בערך 150 גרם)
הוראות הכנה
השתמשו בשתי תבניות
הכינו את המחית על ידי דחיפת הפטל דרך מסננת לקערה קטנה ופזרו מעל את אבקת הסוכר. ערבבו היטב עד שהתערובת נעשית חלקה.
חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
שפכו את הסוכר החום לאחת מתבניות האפייה ופזרו אותו לכדי שכבה שווה. חממו אותו במרכז התנור בערך 6-5 דקות עד שהסוכר מרגיש חם למגע וקיבל מעט צבע שונה, וערבבו פעם אחת. אל תתנו לסוכר להפוך לקרמל. שפכו לקערה קטנה.
הנמיכו את חום התנור לחום הנמוך ביותר, בערך 110 מעלות.
ברגע שהסוכר מוכן, השתמשו במיקסר חשמלי, והוסיפו את החלבונים לקערה והקציפו במהירות גבוהה עד שהם קלילים ואווריריים במשך דקה בערך. לאט הוסיפו את הסוכר החם, כף קינוח בכל פעם, והמשיכו לבחוש עד שהתערובת מתקררת ונעשית עבה מאוד וחלקה. גרדו את השאריות מצידי הקערה. תהליך זה ייקח בערך 10 דקות.
השתמשו במעט מרנג כדי להדביק את נייר האפייה לשתי התבניות. בעזרת שתי כפות גדולות, חלקו את התערובת ל-10 גושים גדולים והשאירו רווח ניכר ביניהם, כיוון שבאפייה הם יגדלו לפי שניים מגודלם.
טפטפו מעל לכל גוש כפית ממחית הפטל, ואז בעזרת קיסם, השחילו את המחית דרך כל מרנג. אם תנסו להדביק אותו לתערובת המרנג, היא תתמוטט.
אפו בחלק העליון והאמצעי של התנור במשך 2-1.75 שעות, והחליפו באמצע בין התבניות. המרנג מוכן כשהגושים פריכים מבחוץ והתוכן עדיין רך, והם נשמעים חלולים כשטופחים על תחתיתם. העבירו לתבנית רשת ברזל כדי לקררם ואחסנו בקופסת פלסטיק אטומה. בנוסף, תזדקקו לשלושה מגשים עם נייר אפייה עליהם.