לרגל יום המיחזור הישראלי, הנערך מידי שנה ב-8.12 חברת אורגניקזון מציעה מתכון להכנת מאפינס קישואים טבעוני. מדובר במתכון טבעוני, קל להכנה ובזכות שימוש במאנג'טים מאפינס של המותג If You Care גם שומר על איכות הסביבה.
המתכון באדיבות מורן שטרום – נטורפתית, מפתחת שיטות התזונה ושפית .
מצרכים
תבנית מאפינס עד קוטר 5 ס״מ ליחידה
3 קישואים גדולים
1 בצל גדול
1 גבעול כרישה
1/2 כוס קמח כוסמין/ קינואה
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן זרעי ענבים
2 ביצים טרופות (טבעוניים יוכלו להמיר ב-6 כפות צ׳יה שהושרו למשך חצי שעה בכוס מים)
1 כף אבקת מרק טבעית טבעונית
1 כפית מלח הימאליה ורוד
3/4 כפית פלפל שחור
מאנג׳טים למאפינס של המותג If You Care
אופן ההכנה
חממו תנור ל 180 מעלות.
גרדו לתוך קערה בפומפיה את הקישואים והבצל והניחו במסננת, כך שתסננו את הנוזלים.
קצצו לטבעות את שני השליש התחתונים של הכרישה (בחלק הירוק, לא נשתמש).
הוסיפו את הביצים הטרופות, המים והשמן וערבבו היטב.
הוסיפו את הקמח ואבקת המרק וערבבו היטב.
הכניסו את המאנג׳טים לשקעים ומזגו לתוכם את התערובת.
הכניסו לאפיה ל-45 דקות.
מאפינס במיטבם בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו, ניתן להקפיא אותם בקופסא סגורה עד חודש.