פסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים – המתכונים באדיבות Beko מותג מכשירי החשמל לבית
מצרכים
400 גרם פסטה בצורת טליאטלה
150 גרם ממרח פסטו ירוק
3 כפות שמן זית
300 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
100 גרם שעועית ירוקה דקה
100 גרם אפונה טרייה
100 גרם בייבי ברוקולי
100 מל שמנת לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם
פרמזן לקישוט
בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
נבשל את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 10 דקות.
על אש קטנה נחמם שמן במחבת, נוסיף את קוביות תפוחי האדמה ונבשל 2-3 דקות עד להזהבה, נבדוק שתפוחי האדמה רכים בעזרת מזלג, נוציא אותם מהמחבת ונניח אותם בצד.
לאחר סינון נניח את הפסטה במחבת בו בישלנו את תפוחי האדמה.
בסיר נפרד מרתיחים מים ומוסיפים את השעועית, האפונה והברוקולי למשך 3-5 דקות ומסננים את המים.
נוסיף למחבת עם הפסטה את ממרח הפסטו והשמנת, ניתן לפסטה להתבשל בתוך התערובת עד לציפוי אחיד.
נוסיף את תפוחי האדמה והירקות הירוקים ונערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
נתבל לפי הטעם.
נקשט במעט פרמזן ובזיליקום ובתיאבון.