השף חייים טיבי יבשל במסעדת "מוסקט" במלון מצפה הימים ארוחה מיוחדת בהשראת הספר "שנה בפרובאנס" של הסופר פיטר מייל
הארוחה החגיגית בניצוחו של שף חיים טיבי, תציג תפריט מנות מיוחדות, שיורכבו בהשראת הספר. השף חיים טיבי אומר, כי "מסעותיו לפרובאנס, התוודעותו למטבח המקומי המיוחד והיכרותו עם הספר תורגמו לתפריט ייחודי לארוחה שתוגש במוסקט. תפריט בו יככבו גידולי החורף של החווה האורגנית של מצפה הימים וחומרי גלם משובחים מפרובאנס".
מייל ורעייתו מימשו את חלומם ועברו לחיות בפרובאנס, שם הם החלו פרק חדש בחייהם באזור של כרמים, כפרים ציוריים ותושבים ציוריים עוד יותר. איזור שרוח המיסטרל מכה בו בחורף, השמש קופחת בקיץ, ומתקיים בו הטקס החשוב ביותר בחיים – האכילה. הספר מתאר את השנה הראשונה שלהם בפרובאנס אליה כה חלמו להגיע. הספר שגור בתיאורים קולינריים ומטעמים ייחודיים לחבל ארץ זה בצרפת הידוע בהיצע ובאיכות מוצרי המזון, היין והקולינריה שלו.
"…המזון המהולל של פרובאנס הוא אפרסקים ואספרגוס, פלפלים ועגבניות, איולי ובוייאבז (מרק דגים) וסלטים מונומנטאליים של זיתים ואנשובי… גבינות צאן טריות – אלה היו הזיכרונות…" כותב מייל בספר.
בארוחה ברוח "שנה בפרובנס" יוגשו על השולחן, לחם שיפון אגוזים אניס זרעי כוסברה וטפנד זיתים, גבינת כבשים רכה, קוויאר פלפלים אדומים, אנשובי ושמן זית מסיק ראשון.
בין מנות הפתיחה והמנות הראשונות- מרק בויאבז, מדגים ופירות ים טריים ובוקה צמחי תבלין, פטה כבדים בסגנון פרובאנס, ביצה עלומה עם כמהין חסה צעירה ואספרגוס ירוק צלוי, סופלה גבינות עיזים עם כמהין אספרגוס לבן ורוטב פטריות יער וערמונים, שקדי עגל צרובים בניחוח רוזמרין על קרם ארטישוק ועלי סלק ירוק מושחמים ועוד.
מתוך הספר: "…המנה העיקרית הגיעה- פרוסות טלה ורדרדות, מבושלות עם שיני שום שלמות, שעועית ירוקה צעירה ו-galette של תפודים ובצל זהובים…"
בין המנות עיקריות- קונפי שוק ברווז וחזה ברווז עם גזרים מקורמלים ושיני שום אפויות, קוט-דה-בף צלוי עם גרטן תפוחי אדמה בצלים זהובים ושעועית ירוקה, אטריות פרובאנס על ליבות ארטישוק צרובים שמן זית פישולין וחמאת אזוב ועוד.
מתוך הספר: "…ואחריה הגיע שילוש הטעמים והמירקמים של הקינוח: סורבט לימון, עוגת שוקולד ו-cream anglaise, כולם חולקים צלחת משותפת…"
לקינוח- מרקיז שוקולד ולרונה עם גלידת לבנדר שמן זית ואגוזים מזוגגים, טארט אגסים קלבדוס קרם אינגלז ודבש רוזמרין, מוס לימונים וגבינות עיזים על לחם פרובאנס מסוכר וריבת אפרסק.
הארוחה החגיגית בהשראת ניחוחות פרובנס ב"מוסקט"- פתוחה גם למי שאינם לנים במלון במחיר של 300 שקל לאדם (לא כולל יין). הארוחה למזמינים מראש בלבד. מספר המקומות מוגבל.
מחירים לחודש ינואר במלון מצפה הימים: החל מ- 1,590 שקל ללילה לזוג על בסיס חצי פנסיון באמצע שבוע והחל מ 2,100 שקל בסוף שבוע למינימום שני לילות, כולל כל האירועים.
מלון מצפה הימים
טל'- 04-6994555
בתמונה: קוט-דה-בף צלוי עם גרטן תפוחי אדמה בצלים זהובים ושעועית ירוקה צילום: בועז לביא
{loadposition google02}