עוף בפלפלים ובצל

עוף בפלפלים ובצל – העוף של רחליטה – מתכון באדיבות רשת סולתם

העוף המוכן. צילום גל בן זאב

מרכיבים (6-5 מנות):

6 כרעיים

6 גמבות אדומות וצהובות חתוכות לקוביות 6 בצלים חתוכים לקוביות

3 כפות פפריקה מתוקה+ 1 כף למריחת העוף

4 כפות כמון

5 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1.5 כוס מים רתוחים (שיגיע לגובה העוף)

בצל ופלפלים חתוכים. צילום גל בן זאב

אופן ההכנה:

לסדר בתבנית בצל חתוך וגמבות שעורבב בכמון ופפריקה.

להניח מעליהם את הכרעיים

למרוח היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית פפריקה וכמון

לצקת מים רותחים בגובה הכרעיים.

לחמם תנור ל-190 מעלות  בערך 40 דקות

לאחר שהמים נספגים , הרוטב סמיך, והעוף מקבל השחמה יש לכסות את התבנית, להנמיך החום ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.

מתכון עוף בפלפלים ובצל. צילום גל בן זאב