תנובה נערכת לחג השבועות עם השקות של מוצרים קולינריים חדשניים, חוברת מתכונים וקופוני הנחה מיוחדים לחג
המהלכים המרכזים כוללים מיתוג מחדש של מותג השף הלבן, המתכתב עם עולמות הקולינריה המתפתחת, מהלך שכולל הרחבת הסדרה עם מוצרים ראשונים מסוגם בישראל, בהם: רוטב בשמל, שמנת להקצפה קרם וניל ומלית למאפים. והשקת סדרת גבינות מיוחדות תחת מיתוג חדש "קולקשיין – מבית תנובה".
אריזות השף הלבן עוצבו בקו טרנדי, הלקוח מעולמות תוכן קולינריים, של מסעדות, ספרי מתכונים ובלוגים מובילים. אותו קו ילווה גם את כל הפעילות התקשורתית ואת חוברת המתכונים המסורתית של תנובה לחג.
לילך כהן שולומון, מנהלת אגף השיווק בחטיבת החלב, תנובה: "ישראל הפכה בעשור האחרון למעצמת קולינריה, והעיסוק באוכל הוא בשיא עוצמתו. השף הלבן הוא המותג הקולינרי היחיד במקרר החלב שחי ובועט גם בזירה הדיגיטלית, ככזה, אנו מקווים כי מקרר החלב יהפוך להיות שותף מלא בזירה הקולינרית שמתחזקת בקמעונאות. במהלך הקרוב נשאף לתת השראה וחשק להיכנס למטבח ולהפוך את הבישול הביתי ליצירתי יותר.
חדש- סדרת גבינות מיוחדות, תחת מותג קולקשיין – מבית תנובה
תנובה משיקה סדרת פלחי גבינות מיוחדות, תחת מותג קולקשיין – מבית תנובה, הכוללת:
פקורינו– גבינה קשה מחלב כבשים, בעלת טעם חזק וארומטי המתאים לתיבול מנות ים תיכוניות, לגירוד על פסטה, מאפים, סלטים וכמובן למגש הגבינות. כשרות: רבנות
מנצ'גו- גבינה קשה מחלב כבשים. המנצ'גו מתונה (mild) בעוצמת טעמה ומרקמה, כאשר טעם חלב הכבשים מורגש בעדינות. משתלבת טוב עם פירות ומתאימה לפלטת הגבינות וכן לגרוד על מגוון מאפים, פסטות וסלטים. כשרות: רבנות
גאודה עיזים- גבינה חצי קשה מחלב עזים. גאודה היא גבינה צעירה עם טעמים עדינים ומרקם רך יחסית, מתאימה לצלחת הגבינות וכן לשימוש במאפים וכריכים. כשרות: רבנות
צ'דר- גבינה קשה מחלב בקר. מרקמה עדין וצבעה הכתום משתלב יפה בפלטת הגבינות. זו גבינה עדינה יותר, המשתלבת מעולה עם קרקרים ומתאימה גם לאפיה, לכריכים וטוסטים. כשרות: בד"צ, ועדת מהדרין
גפן- גבינה קשה מחלב כבשים, המושרת בבלנד של יינות אדומים. השילוב של חלב הכבשים יחד עם הטעם והצבע של היין מעניק לגבינה טעם עדין ומיוחד, והיא מוסיפה צבע וייחודיות לפלטת הגבינות בחג. כשרות: רבנות
הגבינות החדשות מתאימות במיוחד להכנת פלטת הגבינות המסורתית של חג השבועות- לכל אחת מהן אופי שונה מבחינת טעם, ניחוח, מרקם ומראה, והן מיוצרות ממגוון סוגי חלב- בקר, כבשים ועיזים. הגבינות של תנובה קולקשיין משתלבות מעולה לצד יין, קרקרים ופירות ומומלץ להוציא אותן מקירור כחצי שעה לפני ההגשה. כל פלח יושק במשקל 150 גרם.
"השקת קולקשיין – מבית תנובה, לצד חדשנויות נוספות לקראת חג השבועות, הן חלק מהאסטרטגיה של תנובה להתמקד בחדשנות מוצרית ולהעמיק פעילות בתחום מוצרי פינוק ונוחות, המתיישבים עם המגמות הצרכניות של השנים האחרונות" מוסיפה כהן שולומון "לצד גבינות מוצרלה וגאודה, המוכרות בישראל, ניתן לראות בשנה האחרונה פתיחות גם לגבינות מתוחכמות ומובחנות יותר, כמו עובש לבן וגבינות המבוססות על חלב כבשים ועיזים ולא רק בקר."
הסדרה החדשה מצטרפת למגוון הגבינות האיכותיות של תנובה, בהן: ברי, קממבר, מוצרלה, רוקפור, פרומעז ועוד. כל הגבינות בסדרה מיוצרות בישראל.
המוצרים החדשים של השף הלב לחג:
שמנת להקצפת קרם וניל– מוצר חדשני וראשון מסוגו בישראל. מתאים לגיוון וחידוש המתכונים האהובים ומעניק תוצאה של קרם וניל יציב ואיכותי, המתאים למילוי של מגוון מאפים, כשכבת קרם בעוגות או לקינוחי כוסות. משקל 250 מ"ל. כשרות מהדרין.
רוטב בשמל– רוטב קלאסי על בסיס שמנת, המהווה רכיב מרכזי במטבח הצרפתי והאיטלקי. מעולה להכנת לזניה, פסטות ופשטידות, להסמכה של רטבים והקרמה בתנור של ירקות ודגים. משקל 200 מ"ל. כשרות- בהשגחת הרבנות.
מלית למאפים 9% שומן – מלית מיוחדת המתאימה למילוי מאפי בצק, כמו בורקסים, גביניות עוגות קרות ועוד. למלית מרקם מיוחד ונוח למריחה, אשר שומר על פריכות הבצק בתהליך האפייה ומעניק חווית טעם עסיסית. המלית בעלת טעם עשיר אך ניטרלי, המשתלב בהרמוניה בכל סוג בצק- מלוח או מתוק ולכן מתאים למגוון רחב של מתכונים.
משקל: 500 גרם. כשרות: בד"צ
לאור הצלחת מוצרי הספיישל בחג השבועות בשנה שעברה, גם השנה יחזרו למדפים:
בלילה להכנת עוגת גבינה (מהדורת חג) – פתרון קל, מהיר ונוח להכנת עוגות החג המסורתיות, קרות או אפויות, ומבטיח תוצאה של עוגה גבוהה ומרשימה וטעימה במיוחד. שלבי ההכנה פשוטים ומצוינים בפירוט על גבי האריזה. משך ההכנה הוא כרבע שעה עד להכנסה לתנור, ואת העוגה המוכנה ניתן לצפות לפי הטעם האישי. משקל: 850 גרם. כשרות: בהשגחת הרבנות.
קרם פרש (מהדורת חג) – קרם פרש בעל טעם שמנתי ומרקם עשיר המשדרג כל מתכון- חם או קר, מלוח או מתוק. הקרם פרש מתאים לאכילה על תפוח אדמה חם שיצא מהתנור, כמטבל עם תוספות שונות, לצד עוגת שוקולד/תפוחים חמה ולהסמכת מרקים. טעמו החמצמץ בשילוב מרקמו הקרמי, מספק חוויה קולינרית ייחודית שהופכת את הקרם פרש של תנובה לפופולארי בקרב שפים.
משקל: 200 גרם. כשרות: ועדת מהדרין.
במקביל, תנובה מרחיבה את סדרת YOLO קצפת ומשיקה שני טעמים חדשים: YOLO שוקולד חלב בטעם קרמל מלוח עם קצפת ו- YOLO שוקולד חלב בטעם קוקוס עם קצפת- שניהם על בסיס 42% מוצקי קקאו.
סדרת YOLO קצפת מבוססת על קרם שוקולד, עם שוקולד בשילוב קצפת אוורירית. הסדרה פותחה בתהליך ייחודי שנמשך כשנה, במהלכה הקימה תנובה צוות מומחי הקצפה, אשר עבר הדרכות מקצועיות בחו"ל ליצירת הקצפת הייחודית, יחד עם צוות הפיתוח ושוקולטייר מומחה. כמו כן- תנובה השקיעה במכונת ייצור בטכנולוגיה מובילה במטרה לייצר סדרות קונספט ייחודיות ולעמוד בביקושים.
הטעמים הקיימים בסדרה: שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד BLOND, המכילים אחוזים שונים של מוצקי קקאו.
הטעמים החדשים בסדרת YOLO קצפת:
YOLO שוקולד חלב בטעם קרמל מלוח עם קצפת, 120 גרם
YOLO שוקולד חלב בטעם קוקס עם קצפת, 120 גרם