מסעדת פאסטל זכתה במקום הראשון בתחרות עיצוב בינלאומית בסין

מסעדת פאסטל המתחדשת בימים אלו זכתה במקום הראשון בתחרות העיצוב הבינלאומית Space Design Award Idea-Tops 2014, שהתקיימה בסיןpastel29115


בקטגוריה: "המסעדה המעוצבת ביותר" וזיכתה את האדריכלים אלון ברנוביץ ואירנה קרוננברג בפרס.

התחרות נערכת ביוזמת אתר העיצוב המוביל של סין: Idea-tops אליו הגישו למעלה מ- 4000 אדריכלים מ-35 מדינות את מועמדותיהם בקטגוריות השונות. מתוך מאות מועמדים הגיעו ברנוביץ וקרוננברג לחמישיית הגמר הן בקטגוריית המלונות עם מלון Windham grand Frankfurt והן בקטגוריית המסעדות עם פאסטל שגברה על רשימה ארוכה של מסעדות בקטגוריה וקטפה את המקום הראשון והנחשק.

בימים אלו פאסטל מתחדשת בשף ובתפריט חדש. שף הלל תווקלי (לשעבר שף במסעדת קלארו) התמנה כשף המסעדה ויצעיד תפריט בראסרי-ישראלי שיחליף את המטבח הצרפתי שהונהג במקום עד כה. מעתה יוגש תפריט בו מנות בראסרי קלאסיות יזכו לאינטרפרטציה המותאמת לחך הישראלי ולצדן מנות מקוריות ומפתיעות הנושאות את חותם היד המזוהה עם גישתו של שף הלל.

פאסטל – הצמודה לאגף החדש של מוזיאון ת"א נמצאת ברצף אורבני של רחבת האופרה והקאמרי. המרפסת רחבה של המסעדה צופה אל גן הפסלים, שעבר שיפוץ מאסיבי והינו אחת מפינות החמד המעטרות של העיר. בהיותה מסעדה הממוקמת במתחם שוקק התרבות של תל אביב, בו נמצאים מוסדות התרבות המובילים של העיר, היא מושכת אליה את הקהל שפוקד את המוזיאון ואת אולמות ההופעות והן מבלים שנהנים ממיקומה הייחודי.

על עיצוב המסעדה ניצחו האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג והיא מעוצבת כחלק אינטגרלי מהאגף החדש של המוזיאון. מעטפת הבניין נשאבת פנימה ומפסלת את חלל הישיבה והבר, פאסטל כאילו עברה במנהרת זמן והתמקמה במרכז החלל, ספוגת גינוני בראסרי של ישיבה בתאים מרופדים, ריצפת עץ עתיקה ומשטחי בר בגוון יין עמוק, משטחי שיש ססגוניים ומנורות ארט-נובו של יציקות קריסטל ומתכת מוזהבת. בפאסטל שלושה אזורי אירוח – חלל מרכזי, מרפסת הצופה לגן הפסלים של המוזיאון ובר אינטימי, כמעט חבוי, למעשנים – ה"קוקון". בכל אחד מהחללים מגוון סוגי ישיבה המציע חוויית בילוי משתנה וישיבה לא פורמלית של סעודה ובילוי – לארוחה מלאה או לנשנוש מהיר לפני ואחרי מופע במתחם שוקק התרבות של תל אביב.

שדרות שאול המלך 27, תל אביב / טלפון: 03-6447441