גיא שמואלי
נסיעה לסוף שבוע בצפון הארץ היא קפיצה לחו"ל בלי להחתים דרכון ובלי לעבור בדיוטי פרי. אחרי שעה נסיעה לכיוון צפון, מרגישים את השינוי באוויר ואת הנוף האורבני מחליפים מרחבים ירוקים, עדרים של פרות וסוג של שקט שאפשר למצוא רק באזורים כפריים. היעד שלנו בסוף השבוע היה מלון פסטורל בכפר בלום, שנמצא באצבע הגליל, כמה דקות נסיעה מקריית שמונה, בתחום המועצה האזורית הגליל העליון.
מיד אחרי שמחנים את המכונית בסמוך למלון נכנסים למבנה המרווח של הלובי שמציע פינות ישיבה מרווחות עם בר מעוצב שכולל גם יינות של יקבים מהטרואר המקומי, עמדות מידע על אטרקציות באזור הצפון, חדר אוכל מרווח ואת דלפק הקבלה. הלובי החדש נבנה בסגנון איטלקי ובהשפעת מלונות בוטיק בטוסקנה. הרעיון העיצובי על פיו נבנה הלובי היה לשמר ולהעצים את הערכים האדריכליים של הפאטיו המקורי ולהקנות לחלל אווירה של חצר פנימית המתקשרת דרך קשתות מעוצבות אל הקבלה, המסעדה, מרכז הכנסים והספא. כיוון שהגענו לאזור הצפון מוקדם, פתחנו את היום בטיול בראש פינה ואת החדר קיבלנו לקראת הצהריים.
בחדר עצמו יש פינת קפה עם מכונת אספרסו, מצעים לבנים, רכים ומגוהצים למשעי, מרפסת קטנה לחדרים בקומה השניה של הבנין או גינה צמודה לחדר בקומות הקרקע. כל חדר באגף החדש קיבל שם מיוחד. אנחנו היינו בחדר "מרלין מונרו", כך שעל הקיר היו תלויות תמונות שלה יחד עם ליווי טקסט ביוגרפי על חייה. נחמד מאוד. התכנון האדריכלי הצליח. החדרים מספקים חוויה שונה מזו שרגילים אליה בבתי מלון. השילוב בין גודל החדר, העיצוב המוקפד, בחירת האביזרים ורמת האחזקה משדרגים את חווית השהות במלון.
במלון פועל ספא מפואר המציע אטרקציות כמו חמאם טורקי, אמבטיות רפלקסולוגיה, דלי מתהפך ומערת גשמים לצד מסג'ים אישיים וזוגיים. העיצוב של הספא מזכיר מאוד מלונות ספא בישראל ובעולם. בכניסה מקבלים מפתח לארונית, שם ממתינים חלוק וכפכפים. אחרי שמחליפים בגדים יש פינת המתנה נעימה שם ממתינים לכניסה לחדרי הטיפולים. לאחר המסג' אפשר לנוח בחדר שמציע כורסאות נוחות, שתיה ונוף גלילי מרהיב.
במסגרת הפתיחה של האגף החדש במלון, שרותי המזון והמשקאות במלון שודרגו במקביל, בליווי ובסיוע חברת רסטוטל המתמחה בפיתוח עסקים בתחום האירוח. חדר האוכל בנוי בשני אגפים, כאשר יש בו מגוון רחב של שולחנות שמותאמים החל מזוג ועד לקבוצות של סועדים. בעיקרון, ארוחות הערב בחדר האוכל של המלון מבוססות על בישול פרונטאלי של נתחי בשר, עופות ודגים הניצלים או מוקפצים מול הסועד, תבשילים ביתיים המוגשים בקדירות ומחבתות ביתיות, לצד בר סלטים ואנטי פסטי עשיר. מגבלות הכשרות מחייבות את המטבח להערכות שונה בסופי השבוע.
תפריט ארוחת הערב של יום שישי משודר לחדרים בערוץ הטלוויזיה הפנימי של המלון, כך שניתן לתכנן כבר משעות הצהריים מה אפשר לאכול בארוחת ליל שישי. ארוחת הערב הוגשה במזנונים והייתה עשירה מאוד. היא כללה מרקים, דגים, מזנון סלטים ענק, עשר מנות בשר ועוף ומגוון גדול מאוד של תוספות. האוכל היה טעים מאוד ולכל זוג סועדים המתין על השולחן בקבוק יין של יקב הרי הגליל.
בשבת בבוקר הוגשה במסעדת המלון ארוחת בוקר ישראלית של בתי מלון – זאת אומרת שפחות או יותר כל מה שאתה רק מסוגל לחשוב עליו, לצד פינת בריאות המאפשרת אורח תזונה מאוזנת. המלון שם דגש על אפיית לחמים ומאפי בוקר בעצמו ואלה מוגשים מעמדה מעוצבת בסגנון מאפייה ביתית. למרות שבסוף השבוע קצת קשה להתרשם מכל אלה, ארוחת הבוקר עדיין הייתה מצוינת.
מלון כפר בלום יצר מסורת מיוחדת של סופי שבוע מוזיקליים שמושכים מאות חובבים מושבעים שמגיעים לשמוע קונצרטים והרצאות מוזיקליות. אנחנו היינו בסוף שבוע שנקרא "צלילי מיתר" והציע שתי הרצאות ושני קונצרטים. הרצאה אחת הייתה על התפתחות האומנות והמוסיקה מימי הביניים ועד היום בניצוחה של ד"ר אורית וולף והשניה על כלי הצ'לו. הקונצרטים היו של הרכבים מוסיקליים קמאריים. אנחנו נהנינו במיוחד מקונצרט של אנסמבל סולני תל אביב בניצוחו של ברק טל. התזמורת ניגנה טעימות נעימות של מגוון מלחינים וכללה הופעה של סלומון מרקמן, כנר אורח וירטואוז בן 13 בלבד. עוד על הקונצרט אפשר לקרוא בבלוג של ברק טל האגף החדש מציע חוויה חדשה של הארחה בקיבוצים – חופשה מיוחדת שמשלבת בין צימר מפואר לשירותים של מלון, עם נוף פסטורלי של קיבוץ.מחירים עד 13 באפריל 2014 (לא כולל סופי שבוע מוסיקליים וחגים)
חדר דלוקס מחיר לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר – 975 שקל באמצ"ש. 1,300 שקל בסופ"ש.
חדר גרנד דה-לוקס – תוספת 100 שקל ללילה.
חדר פרימייר – תוספת 200 שקל ללילה.
חדר בוטיק – תוספת 300 שקל ללילה.
סוויטה – תוספת של 400 שקל לחדר לכל לילה.
תוספת לילד – החל מ- 244 שקל ללילה.
סוף שבוע מוסיקלי – 1,900 שקל לזוג ללילה. על בסיס פנסיון מלא.
הכותב היה אורח מלון פסטורל כפר בלום