החורף בפתח, הגיע/לא הגיע תלוי היכן אתם ממוקמים בארצינו הקטנטונת מה שברור ובטוח הוא שכבר קר בחוץ ויש סיבה, תירוץ וצורך להתחמם בדרך כזו או אחרת
כמובן שכבר יש חשק לאכול מרק, אולי מאכל מחמם כזה או אחר לשבת מתחת לשמיכת סלון (כזו שצמודה לספה ולא זוכרים מתי היא התחברה לשם) ולהתפנק
הפעם אני בחרתי לכתוב על משקאות, לא כאלו שישנם בבר או שקיימים בבית אבל בכל זאת, אנחנו רוצים שיהיה לנו משהו מעבר שאיתו נוכל לקבל אורחים בחורף, או לשמור אותו רק לעצמינו.
במסעדה, אני מנסה תמיד לשדרג משקאות פשוטים לכאורה למטעמים מיוחדים שכייף לשתות, בסופו של דבר המתמכרים העיקריים לכך הם העובדים.
כמו תמיד, המתכונים הם בגדר המלצה, במיוחד הכמויות היות שבאמת לכל אחד יש את טעמו האישי ולכן כל תוספת רק תשביח את המשקה.
סיידר תפוחים
תערובת סיידר תפוחים:
תפוחים חמוצים קצוצים,
מעט יין לבן,
קינמון,
סוכר חום,
מעט הל וציפורן.
מחממים תנור לחום של כ-100 מעלות,
משטיחים את התערובת על נייר אפייה בתנור, היין אמור להוות שכבה דקה תחת התפוחים.
ואופים את התערובת עד שהופכת יבשה-צמיגית (מערבבים מידי פעם), שומרים בקופסא אטומה במקרר.
להגשה:
רכז סיידר תפוחים
מקל קינמון.
שופכים מעט מאוד תמצית סיידר (ככף לערך, תלוי בטעם), מוסיפים כפית וחצי מתערובת הסיידר, מקל קינמון ומים רותחים.
מערבבים היטב בעזרת מקל הקינמון ושותים בכייף.
ההנאה בתערובת זו שניתן לאכול אותה בסוף שתיית הכוס.
אם רוצים, אפשר תמיד להוסיף אלכוהול לסיידר.
שדרוג לתה עם נענע/מנתה:
מרקחת נענע:
1ק"ג סוכר (אפשר גם 800 גר' אם לא אוהבים מתוק כל כך)
כוס מים
צרור גדול מאוד של נענע או מנתה.
1. כפית תמצית מנתה
מיץ לימון, גרעיני תפוחים או פקטין אחר.
בסיר בינוני מרתיחים את המים. מוסיפים את הנענע. וחולטים כ-5 דקות. מוציאים את הנענע ושומרים בצד.
מוסיפים לנוזלים את הסוכר ואת הפקטין . מבשלים על להבה בינונית 3/4 שעה.
כשריבה מוכנה מוסיפים מחצית מעלי הנענע לריבה.
להגשה:
כוס תה עם נענע טרייה. כפית ממרקחת הנענע.
ניתן להוסיף ליקר מנתה או אפילו טיפה של ליקר שוקולד.
צילום: סטוק אקסצ'נג