יקבי רמת הגולן מרחיבים את סדרת הפרימיום גמלא ומשיקים בימים אלה, ובפעם הראשונה בתולדות היקב את גמלא סירה 2009, המיוצר מענבי סירה שגודלו והתאקלמו באופן ראוי לציון בכרמי היקב, שברמת הגולן הקרירה
לדברי ארנון הראל, מנהל השיווק של יקבי רמת הגולן: "הסירה הינו זן אצילי אשר מצטיין בהתאקלמותו בתנאי הגידול הייחודיים שלנו בגולן. לשמחתנו, הצלחנו ליצור מפירותיו יינות שזכו לשבחים ולאהדה בארץ ובעולם. יינות הסירה שיצרנו בסדרת 'ירדן', לרבות יינות כרם יחיד מזן זה, הצליחו להביא לידי ביטוי מענג את המאפיינים הנהדרים שזן זה ידוע בהם. לאור הביקוש העולה ליינות מזנים איכותיים ומיוחדים והתפתחות טעמו והעדפותיו של חובב היין הישראלי ליינות עשירי טעם, אנו משיקים יין זני חדש מענבי סירה – תחת סדרת 'גמלא', שיינותיה הוכתרו בארץ ובחו"ל כתמורה טובה במיוחד למחיר".
"השקת היין החדש דווקא תחת סדרת גמלא", מוסיף הראל, "מאפשרת לנו, כיקב אשר חרט על דגלו את קידום תרבות צריכת היין האיכותי בישראל, לחשוף בפני קהל רחב יותר של חובבי יין את זן הסירה הייחודי, ולהעניק לו חוויה מענגת ויוצאת דופן של יין כובש, עוצמתי, פירותי ועשיר בטעמים".
גמלא סירה 2009 הינו יין סירה נגיש, המציג ניחוחות של פטל אדום, פטל שחור ("אוסנה") ושזיף, מרובדים ברמזים של אדמה ועישון. היין התיישן למשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי ומוכן לשתייה עם צאתו. בתנאי אחסון נאותים יישאר מהנה לשתייה במשך חמש עד שבע שנים משנת הבציר. היין ילווה היטב "קופטה" (קציצות) מבשר טלה, נקניקיות מעושנות, וגם פיצה פיקנטית.
לקראת סוף 2008 עמדו החקלאים בפני חשש לקיצוץ חמור בהקצאות המים, עקב כמות משקעים הנמוכה במחצית מהכמות השנתית הממוצעת. חודשי פברואר ומרץ גשומים במיוחד החזירו את כמות המשקעים העונתית לממוצע השנתי. חודש יוני החם וכמות הקרקע הרטובה יחסית, גרמו לצימוח מוגבר של הגפן. קיץ בעל טמפרטורות מתונות ולחות גבוהה מהרגיל הוביל לתקופת הבשלה איטית, שהסתיימה במפתיע בסוף ספטמבר עקב מזג אויר יבש יותר. בציר אינטנסיבי המשיך עד לסיומו בסוף אוקטובר.
נתונים אנליטיים
אחוז אלכוהול- 14.5, חומצה (גר'/ל')- 6.4, pH- 3.58, מתיקות- יבש
גמלא סירה 2009 ישווק בחנויות היין המובחרות, בחנות היקב, בקצרין שברמת הגולן ובתפריטי יין של מספר מסעדות יוקרה.
מחירו המומלץ לצרכן כ– 75 שקל
צילום: יחסי ציבור