מבשלת הגולן משיקה בירה עונתית מסוג לאגר בשם עוג

"מבשלת הגולן חוגגת שנה ומשיקה בירה עונתית חדשה מסוג לאגר תחת השם 'עוג'. בירת 'עוג לאגר ג'ינג'י' הינה הבירה העונתית הראשונה מבית מבשלת הגולן והינה פרי יצירתו הראשונה של ברומאסטר המבשלה החדש og101011עמרי זילברמן

שם המותג הוא על שמו של עוג מלך הבשן (שהיה ידוע כנהנתן לא קטן) וממנה יצאו בירות עונתיות נוספות

עוג ג'ינג'י, לאגר המיוצר ומושק עם סיום עונת הקיץ ותחילת הסתיו, הינו קל ורענן לשתייה, וצבעו ג'ינג'י כצבע השלכת הממשמשת ובאה. "עוג" מצטרף לסדרת הבירות הממותגות תחת השם "בזלת", אשר הושקה לראשונה בשנת 2010 .

מרכיבי הבירה

מים – מקורם במי תהום המצויים בתוך שכבת הבזלת בגולן.

לתת – מזני שעורה בווארית שפותחה ומגודלת למטרת בישול הבירה.

כישות – 2 סוגי כישות מיוחדים מדרום גרמניה, האחד מאזור Tettnang שליד Bodensee והשני מאזור Hallertau. כל אחד משני הסוגים המשתתפים בתיבול הבירה, מאפיין אותה במוצאו: מרירות עשירה מאזור האלרתאו שמחממת את הלב, וארומות ייחודיות פרחוניות מטטנאנג – שמאזור הגנים של בודנזי.

שמרי בירה – שמרי לאגר מסורתיים.

תהליך הייצור

תסיסה ראשונה קרה במהלך שבוע ימים במיכל תסיסה, ולאחר מכן תהליך הבשלה במשך 8 שבועות במכלי יישון לפני הבקבוק.

אופי הבירה

עוג לאגר ג'ינגי' מעט מעונן, בחציו מסונן וזאת כדי לייצר צלילות ובוהק הניבטים מתוך הצבעוניות הג'ינג'ית הקורצת שלו. הוא מתאפיין בניחוחות לתת בסיסיים, אדמתיים משהו, ומגוון טעמי כישות לצד מרירות מרעננת, המלווה את הלגימה הראשונה ונותרת ברקע, להשלמת החוויה.

התאמה לאוכל

בשל מרירותו הרעננה יתאים עוג לאגר ג'ינג'י למאכלים לא כבדים ומתקתקים קלות. משתלב מצוין עם דגים על הגריל, עוף אפוי, סלטים חיים עם רכיבים מתקתקים, ובקיץ החם יהיה נפלא לשתות את העוג הג'ינג'י בליווי אבטיח עסיסי.

תכולה: עוג, בהיותו בירה עונתית, מיוצר במהדורה מוגבלת ובבקבוקי 330 מ"ל בלבד, בעלי נראות ייחודית, שמנמנה ומחייכת.

מחיר: 16 שקל

ניתן להשיג בחנויות היין והאלכוהול הנבחרות ברחבי הארץ.

מבשלת  הגולן   התחילה את דרכה בזכות חזונו של איש רמת הגולן – חיים אוחיון, יזם גולני נמרץ, שחלם על הקמת מבשלת בירה איכותית ברמת הגולן. נתוני הבסיס של רמת הגולן מושלמים ליצירת בירה משובחת, בעיקר הודות לאיכות הגבוהה של המים המגיעים מה'אקווה הבזלתית' האצורה בין שכבות סלעי הבזלת התת קרקעיים של הרמה, ונחשבים לטובים ביותר בארץ והאנשים המיוחדים עם החלומות והכוכבים בעיניים, שמאפיינים את הגולן.

כיום, מבשלת הגולן הינה מבשלה קטנה עם חזון גדול, המתמחה ביצירת בירות אייל ולאגר ייחודיות, טריות, המיוצרות בעבודת יד ובכמויות קטנות. תהליך בישול הבירה מבוקר באופן אישי על ידי הברומאסטר של המבשלה, תוך הקפדה על בחירת חומרי הגלם האיכותיים ביותר.  לצד המומחיות והמקצועיות הבלתי מתפשרות, מייצגות הבירות את הרוח הגולנית, המכילה בתוכה את אהבת הטבע והסביבה, עוצמת סלעי הבזלת ופסטורליות של יישובים ואנשים, שמחת חיים ויצירתיות עשירה.

צילום: כפיר חרבי

{loadposition google02}