חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות הדר הגדולה בישראל, מציעה מתכון לסלט בטעם עולמי המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה: סלט אינדונזי. מתכון של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב.
מצרכים (לכ-2 מנות)
1 אבוקדו בשל ומוכן לאכילה של חקלאי גרנות
1 חזה עוף פרוס דק
3 מלפפונים גדולים
1 גזר קלוף
חצי פלפל אדום
חצי פלפל צהוב
חצי כף שמן שומשום
מעט מלח
לקישוט: עלי נענע
לרוטב
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן שומשום
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כף חמאת בוטנים
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה. .
חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה.
פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות.
פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות.
חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח.
מניחים את פרוסות החזה עוף במחבת ומאדים בחום נמוך עד הלבנה של העוף.
מצננים ופורסים דק.
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב יחד.
בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע.
ניתן להגיש עם תוספת רוטב בצד.