טחינה טורקיז מציעה מתכון להכנת עראייס דגים עם טחינה עמבה. תערובת דגים, אפויה בתנור בתוך פיתות טריות, ומעל רוטב טחינה עמבה. המתכון קל להכנה ומתאים לאירוח.
מצרכים (לכ-8 מנות)
4 פיתות חצויות
2 יחידות דג לברק נקי וטחון
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית סומק
1 לימון- גרידה בלבד
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לטחינה עמבה
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
2 כפות עמבה
קורט מלח
להגשה: עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
מכינים את התערובת לעראייס: מערבבים את הדג הטחון עם בצל קצוץ דק, שום כתוש, חופן פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידה מלימון אחד.
מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית.
מכניסים לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות תחילה בצד אחד ואז הופכים אותן ל- 2-3 דקות נוספות עד שהצד השני מזהיב.
מכינים את הטחינה עמבה: לקערית מוזגים 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס מים ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפיות עמבה ומערבבים לאיחוד.
מזליפים מעל הפיתות את רוטב הטחינה עמבה ומגישים חם לצד עגבניות מרוסקות וטחינה עמבה בקעריות.