מתכון להכנת צלעות כבש ברוטב פירות יער באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
מצרכים
לרוטב פירות היער
1 כפית סוכר
100 מ"ל מים
200 גרם פירות יער קפואים
למיונז עשבי התיבול
1 ביצה
½ לימון
מלח
עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה
200 מ"ל שמן חמניות
לירקות
גזרים קטנים
כרובית בשלושה צבעים
לצלעות הטלה
6-8 צלעות טלה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
רוטב פירות יער
מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי.
בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות.
אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.
מיונז
חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר.
טוחנים היטב, מסננים ושומרים.
באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים.
מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק.
ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.
ירקות טריים
מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים.
מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים.
מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
צלעות הטלה
מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות.
מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.