פשטידת ברוקולי ומלוחה טבעונית

חברת משומשו מגישה לרגל שבועות בשיתוף השפית נדיה אליס, מתכון מיוחד להכנת פשטידת ברוקולי ומלוחה טבעונית. הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס.

פשטידת ברוקולי ומלוחה טבעונית של משומשו צילום נמרוד סונדרס
פשטידת ברוקולי ומלוחה טבעונית של משומשו צילום נמרוד סונדרס

מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

1 חבילת בצק פילאס 

1 חבילה מלוחה טבעונית של משומשו

1 פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן של משומשו

1 חבילת טופו 

1 ברוקולי טרי  

3 כפות שמן זית 

2-3 שיני שום טרי קצוץ 

1/2 כפית מלח

לסלט:

1 חבילה מיקס עלי בייבי

5 עגבניות שרי 

3-4 צנוניות 

צרור עירית קצוצה 

1 מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן זית

1/2 כפית חרדל דיז'ון 

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 

בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה המלוחה הטבעונית והפתיתים. מכניסים למקרר.

מכינים את הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים.

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ.

מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה.

מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והמלוחה ומערבבים.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב.

מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים.

מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות.

מוזגים את המילוי והברוקולי אל תוך הבצק.

מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית.

מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים למשך 30 דקות.

להכנת הסלט: בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. מערבבים בקערה את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה.

מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.