את המתכון של שניצל דג בלחמניה התחלנו מתוך רצון לגרום לילדים במשפחה לאכול יותר דגים, מספרים ברשת Buy The Way.
הילדים ממש אהבו אבל המבוגרים הם אלה שהתמכרו באמת….
סוד ההצלחה של המתכון הזה הוא הטבילה הכפולה בביצה ובפירורי הלחם שמעניקים קרנץ' אולטימטיבי לשניצל ושומרים על הדג רך ועסיסי.
המתכון באדיבות רשת Buy The Way
מתכון ל-4 סועדים – שניצל דג בלחמניה של Buy The Way
שמן לטיגון
4 פילה לברק נקי מעצמות וללא עור
לציפוי:
1 כוס קמח לבן
2 ביצים
2-3 כוסות פירורי לחם פנקו
רוטב טרטר
4 כפות מיונז איכותי
1 כפית צלפים בחומץ, קצוצים
1 כפית מלפפון חמוץ, קצוץ
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שמיר קצוץ
3-4 טיפות טבסקו
צ'ימיצ'ורי
1 עגבניה אדומה, בשלה, קצוצה
1 בצל סגול בגודל זהה לעגבניה, קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 מיץ מלימון אחד, מסונן
1 כף צלפים קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה
4 לחמניות "קייטנה" רכות, מאורכות
4 עלי חסה אייסברג או רומית
אופן ההכנה
מכינים את השניצלים.
טובלים את פילה הדג בקמח הלבן, מעבירים לביצה הטרופה ומשם לפירורי הלחם.
אחרי פירורי הלחם, מחזירים לביצה ואז שוב לפירורי הלחם. מחממים מחבת עם שמן, על אש נמוכה. בזמן שהשמן מתחמם, מכינים את הצ'ימיצ'ורי ורוטב הטרטר.
אופן הכנת צימיצורי
מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
אופן הכנת רוטב טרטר
ערבוב כל המרכיבים עם המיונז. ניתן להוסיף או לגרוע חריפות לפי הטעם האישי עם הוספה או הפחתה בכמות הטבסקו.
כשהשמן חם, נטגן את השניצלים על אש נמוכה עד שזהובים מבחוץ. אחרי הטיגון יש להעביר אותם לנייר סופג ולתבל עם מעט מלח.
הרכבת הכריך
פורסים את הלחמניה לכל אורכה. מורחים את התחתית עם רוטב טרטר, עליו מניחים את עליה החסה, על החסה מניחים את השניצל ועליו מפזרים בנדיבות את הצ'ימיצ'ורי.
סוגרים את הלחמניה ומגישים.
אודות רשת Buy The Way
רשת Buy the Way היא בבעלות משפחתית ולמעלה מ-2 עשורים המקום הוא בית ללקוחות ותיקים מכל הגילאים, מקום למשפחות שרוצות לעבור "על הדרך" בסופי השבוע, פגישות עבודה המתנהלות במקום וכמובן פגישות חברתיות.
כל המוצרים והמנות ברשת הם מעשי ידי שף, כאשר כל מוצרי המזון נאפים במפעל הרשת.
לקבוצה 3 סניפים: צומת רעננה מרכז, כפר סבא הירוקה ושדה אליעזר בצפון