ספינג׳ עם רוטב בייגלה מלוח

מתכון ספינג׳ עם רוטב בייגלה מלוח מתכון של דניאל עמית ואמא אניטה – באדיבות רשת גולדה

ספינג בייגלה מלוח אמא אניטה ודניאל עמית צילום my social
ספינג׳ עם רוטב בייגלה מלוח – אמא אניטה ודניאל עמית צילום my social

חומרים לבצק

קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים

כפית שטוחה של מלח

2 כפות סוכר

1 ביצה

שקית אבקת אפייה

מים פושרים כ- 3 וחצי כוסות

הסוד שלנו

כפית קטנה של ערק

לטיגון

1 ליטר שמן קנולה

לציפוי

סוכר

ממרח בייגלה מלוח של פינק גולדה

אופן ההכנה

מכינים את בצק הספינג׳

בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, שמרים, מלח, סוכר, ביצה, וערק.

מתחילים ללוש את הבצק ומוסיפים מים בהדרגה עד שמרקם הבצק נהיה אחיד ודליל.

מכסים את הקערה ומשאירים לתפיחה כחצי שעה.

מחממים מחבת עם שמן עמוק על מנת שיכסה את כל הספינג׳

טיפ מאניטה – לשים גזר בשמן על מנת לראות שהשמן לא ישרף, ולא יקפוץ. הוא

סופג אליו את כל החתיכות מסביב.

מכינים בצד קערה עם מים לטבול את הידיים על מנת שלא ידבקו לבצק.

בעזרת הידיים מכינים צורה של עיגול עם חור ומניחים בשמן כשהוא חם מספיק כ-2 דקות כל צד עד שהספינג׳ מקבל צבע זהוב.

מוציאים את הספינג׳ מהשמן ומניחים על נייר סופג.

מצפים את הספינג׳ עם סוכר.

טובלים בממרח בייגלה מלוח של גולדה

הצעת הגשה עם גלידת בייגלה מלוח ליד.